Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Τεόφιλο Στίβενσον

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Τεόφιλο Στίβενσον

Θεωρήθηκε από όλους ως ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης πυγμάχος του κόσμου

Έφυγε ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε ποτέ η Κούβα, Τεόφιλο Στίβενσον. Η αιτία του θανάτου σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας είναι καρδιακή προσβολή.

Ο Στίβενσον που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 του Μόντρεαλ το 1976 και της Μόσχας το 1980 θεωρήθηκε από όλους ως ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης πυγμάχος του κόσμου.

Στον Στίβενσον είχε προταθεί – αν και ερασιτέχνης- να πυγμαχήσει σε ένα αγώνα για την κατηγορία των βαρέων βαρών με τον Μοχάμεντ Άλι λι έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρνήθηκε όμως μένοντας πιστός στην κουβανική επανάσταση της Κούβας, η οποία είχε θέσει εκτός νόμου τον επαγγελματικό αθλητισμό.

«Τι είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με την αγάπη των 8 εκατομμυρίων Κουβανών» είχε δηλώσει τότε ο Τεόφιλο Στίβενσον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters