Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σπαγγέτι με γαλοπούλα και σως ροκφόρ!

Σπαγγέτι με γαλοπούλα και σως ροκφόρ!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο21

Σχετικά εύκολο πιάτο, κρεμώδες και πλούσιο!

Υλικά

 

500γρ σπαγγέτι Νο6

500γρ γαλοπούλα φιλέτο σε μικρά κομμάτια

300γρ κρέμα γάλακτος (και light)

200γρ ροκφόρ (ή μπλε τυρί)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

½ λίτρο ζωμό κότας

1 πρέζα ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα καίμε με λάδι.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη ζάχαρη να καραμελώσει και ρίχνουμε τη γαλοπούλα και το σκόρδο. Σοτάρουμε πολύ καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαλακώσει η γαλοπούλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.

Όταν έχει γίνει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε και το τυρί σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.  Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste