Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τυραμισού, ελαφρύ και δροσερό!

Τυραμισού, ελαφρύ και δροσερό!

Κατηγορία : Γλυκά Νο24

Ένα αέρινο, δροσερό, ελαφρύ γλυκό. Ό,τι καλύτερο τώρα που καλοκαιριάζει! Η συνταγή είναι μιας φίλης, δοκιμασμένη και όχι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Δοκιμάστε το!

Υλικά

1½ φλ. τσαγιού βραστό νερό

2 κουτ. της σούπας στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρο ρούμι

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (250 γραμμ.)

350 γραμμ. κρέμα γάλακτος

500 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα

4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη

50 γρ. τρίμματα κουβερτούρα

2 κουτ. της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Διαλύουμε τον καφέ σε ένα μεταλλικό μπολ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) στο μπολ και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να δέσει και να γίνει σαντιγύ. Παίρνουμε 3 κ.σ. και αραιώνουμε το τυρί. Προσθέτουμε 3 κ.σ. ρούμι ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και συνεχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού.

Στρώνουμε μία στρώση στα μπισκότα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίζουμε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους. Καλύπτουμε το σκεύος. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste