Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τάρτα με κρέμα κολοκυθιού, κοτόπουλο και σπανάκι!

Τάρτα με κρέμα κολοκυθιού, κοτόπουλο και σπανάκι!

Κατηγορία : Τάρτες και πίτες

Μια πολύ νόστιμη τάρτα που όποτε τη φτιάχνω γίνεται ανάρπαστη. Θέλει λίγο χρόνο και διαδικασία, αλλά η γεύση αποζημιώνει!

Υλικά (για φόρμα τάρτας 24-26εκ)

Για τη βάση

250γρ αλεύρι

125γρ βούτυρο σε κύβους ή 100ml ελαιόλαδο

3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ασπάδι αβγού χτυπημένο

(2 φλιτζάνια ρύζι για το ψήσιμο της τάρτας)

Για τη γέμιση

400γρ κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια

200γρ κασέρι τριμμένο

200γρ ένταμ τριμμένο

1-2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια

1 φλιτζάνι σπανάκι

½ ματσάκι άνηθο

4 αβγά

150ml κρέμα γάλακτος

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Η βάση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τους κύβους από το βούτυρο όπως είναι από το ψυγείο. Αρχίζουμε με τα δάχτυλα να τρίβουμε το αλεύρι με τους κύβους φτιάχνοντας ψίχουλα μέχρι να πάρει όλο το μείγμα αυτή τη μορφή. (Αν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο μπορούμε απλά να ανακατέψουμε το μείγμα στο μπλέντερ). Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά κρύο νερό και αρχίζουμε να δένουμε τα ψίχουλα της ζύμης. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε κι άλλη κουταλιά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και επαναλαμβάνουμε εάν χρειαστεί. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τα υλικά μας σε μια μπάλα. Να μην διακρίνονται ψίχουλα αλλά και να μην μας λασπώσει η ζύμη γιατί δεν θα ανοίγει μετά.

Όταν έχουμε ετοιμάσει τη μπάλα ζύμης την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει η μία ώρα, βγάζουμε από το ψυγείο, στρώνουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τη ζύμη. Με το χέρι μας την πιέζουμε να ανοίξει αρκετά. Αν δημιουργηθούν κοψίματα στην περιφέρειά της δεν πειράζει είναι φυσιολογικό. Καλύπτουμε και από την πάνω μεριά της ζύμης με μια λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη μέχρι να πάρει το μέγεθος που θέλουμε για να καλύψει την ταρτιέρα μας και τα πλαϊνά της. Καλύτερα να περισσεύει και έξω από το χείλος της ταρτιέρας παρά να μην την καλύπτει εντελώς.

Αφαιρούμε από τις λαδόκολλες και στρώνουμε ζύμη στην ταρτιέρα. Όπου περισσεύει την κόβουμε. Στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα ρίχνουμε το ρύζι να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε γιατί διαφορετικά όταν θα προσθέσουμε τη γέμιση θα μουλιάσει η βάση μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε θα είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τη γέμιση. Πριν το κάνουμε απλώνουμε με ένα πινέλο ένα χτυπημένο ασπράδι αβγού για να λειτουργήσει ως «μεμβράνη» προστασίας ανάμεσα στη βάση και τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια να ροδίσουν και αυτά και τέλος το σπανάκι και τον άνηθο να μαλακώσουν. Πριν βγάλουμε από τη φωτιά πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλό μας ήδη έχει ψηθεί ώστε να μπορούμε να το φάμε. Εάν είναι ψιλοκομμένο ψήνεται πολύ γρήγορα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά με την κρέμα και προσθέτουμε τα τυριά ,το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα αυτό το μείγμα από το τηγάνι αφού το έχουμε αφήσει να παγώσει λίγο, να μην είναι καυτό.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση της τάρτας και από πάνω απλώνουμε ένα αβγό χτυπημένο. Αυτό θα δημιουργήσει πολύ ωραία κρούστα στην τάρτα μας καθώς ψήνεται.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά, παρακολουθώντας τακτικά γιατί αυτός ο χρόνος μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste