Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εικαστικοθεατρικό δρώμενο από τον Γιώργο Μαραζιώτη

Εικαστικοθεατρικό δρώμενο από τον Γιώργο Μαραζιώτη

Η παράσταση – εγκατάσταση «Σταυροφορία» θα παρουσιαστεί στην Αγγλικανική εκκλησία στις 27 και 28/4 σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μία πρωτότυπη θεατροεικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Σταυροφορία» που είχε πρωτοπαρουσιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα στην Knot Gallery στην οδό Μιχαλακοπούλου 206, θα μεταφέρει μετά το Πάσχα στην Πάτρα ο Γιώργος Μαραζιώτης και η ελληνογαλλική ομάδα «eekuipoiz». Η εκ νέου παρουσίαση της «Σταυροφορίας» γίνεται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας και θα φιλοξενηθεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο, την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην οδό Καρόλου.

Η «Σταυροφορία» είναι μια παρέμβαση σε έναν χώρο προσήλωσης, ένα εικαστικό λογοπαίγνιο που διατηρεί την ιερότητα της ανθρωπιάς μας. Αντικείμενα, σώματα, φυσικά υλικά, ήχοι και φωτισμοί συνδιαλέγονται σε μια δυναμική εγκατάσταση/ performance με την πεποίθηση πως αν κοιτάξεις την ιστορία μας μπορείς να την ανακτήσεις. Είναι μια τελετουργία για την συμβολική μας καθημερινότητα.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 21.30 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στις 19.30 & 21.30 (Διπλή παράσταση). Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων, προς 8 ευρώ ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Τη σύλληψη της εγκατάστασης έχουν οι: eekuipoiz & Γιώργος Μαραζιώτης, οι εγκαταστάσεις είναι του: Γιώργου Μαραζιώτη, οι Χορογραφίες/ Ερμηνεία είναι των Marion Renard- Χρίστου Καούκη (eekuipoiz), η μουσική του Θωμά Πουλιάση και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Σταυροφορία» έχει προταθεί να παρουσιαστεί τον Μάϊο του 2012, στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί, όπως έχει γραφτεί, ένα λογοπαίγνιο. Παρεμβαίνει σε ένα ασκητικό περιβάλλον και με θρησκευτική ευλάβεια προκαλεί έννοιες και εικόνες, παίζοντας μεταξύ "ιερού" χώρου και φθοράς, παθών και περίθαλψης, προστασίας και εκφυλισμού, παρουσίας και απουσίας. Είναι μια συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών (εικαστικών, μουσικών, χειριστών αντικειμένων- ζογκλέρ) που με αντικείμενα, φυσικά υλικά και ήχους ανατρέχουν στο παρελθόν τολμώντας να κοιτάξουν σε χρονικές και διαχρονικές αξίες.

Οι «eekuipoiz» είναι μια ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου τσίρκου που ιδρύθηκε από τον Χρήστο Καούκη και την Marion Renard το 2004 και από τότε ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με την δυναμική και δραματική κίνηση του αντικειμένου. Ο Γιώργος Μαραζιώτης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1984 και σπούδασε εικονογράφηση (BA Hons) στο University of Wolverhampton, απ’ όπου αποφοίτησε με 1st Class Degree.

Εκτός από την εικονογράφηση, ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική, τις εγκαταστάσεις (installations) και τη σκηνογραφία για το θέατρο. Μέσω των συνεργασιών του και την ένταξη performances, videos και θεατρικών φωτισμών στις δουλειές του προσπαθεί να εξερευνά τα ίδια τα όριά τους. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ δουλειά του έχει επανειλημμένα παρουσιάσει και στην Πάτρα όπου έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί για μεγάλο διάστημα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture