Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Creme brulee (κρεμ μπρυλέ)- Η χρυσή απόλαυση

Creme brulee (κρεμ μπρυλέ)- Η χρυσή απόλαυση

Κατηγορία : Γλυκά Νο8

Το όνομά της σημαίνει «Καμμένη κρέμα» και η ιστορία λέει πως η συνταγή της πρωτοδημοσιεύτηκε το 1691 σε βιβλίο μαγειρικής του Γάλλου σεφ Francois Massialot του οποίου αποτελεί και δημιούργημα.

Σας παραθέτω τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γιατί από όσες έχω δοκιμάσει ήταν η καλύτερη και όπως διαπίστωσα ψάχνοντας είναι και η αυθεντική γαλλική.

Υλικά

750 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ γάλα φρέσκο
10 κρόκοι αυγού
165 γρ ζάχαρη 
1 κλωναράκι βανίλια
4-5 κουταλιές καστανή και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στη φωτιά  την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό της έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση και αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.
Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκατοστά για να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το κάψιμο). (Αν δεν έχουμε ατομικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο). Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη. Τα καίμε με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.
Το κάψιμο πρέπει να γίνει λίγο πριν το σερβίρισμα.

Tips : Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο για να λιώσουμε τη ζάχαρη ή φοβόμαστε να το χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να ξαναβάλουμε τα μπολάκια στο φούρνο, στην πιο ψηλή σχάρα στην πιο δυνατή θερμοκρασία στο γκριλ για 4-5 λεπτά μέχρι να «καεί» η ζάχαρη και να δημιουργηθεί η κρούστα. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα που θα δημιουργηθεί αλλά μοιάζει πολύ και είναι σίγουρα ευκολότερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste