Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο 2
Πολύ εύκολη συνταγή με ιδιαίτερα αρώματα.
Υλικά
700 γρ κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
Κόκκους πράσινου πιπεριού
250 ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλου
250 ml ζωμό λαχανικών
Ηλιέλαιο
Αλάτι χοντρό
Μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα κολοκυθάκια σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος με λίγο ηλιέλαιο. (Χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο γιατί είναι πιο ελαφρύ και έχει πιο διακριτικό άρωμα ώστε να αφήσει τα αρώματα του τζίντζερ και του πράσινου πιπεριού να αναδειχτούν καλύτερα).
Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε και τις μπουκιές κοτόπουλου, το τζίντζερ, κόκκους πράσινου πιπεριού, αλάτι, λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και τους ζωμούς και αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.
Αν ενώ το κοτόπουλο έχει γίνει η σάλτσα παραμένει νερουλή δένουμε με λίγο αλεύρι διαλυμένο σε λίγα ml χλιαρό νερό.
Συνοδέψτε το με ρύζι ή και ζυμαρικά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr