Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη φυλακή οι "επτά" του σκανδάλου στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Στη φυλακή οι "επτά" του σκανδ...

Τί υποστηρίζουν οι δύο από αυτούς

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην 4η ειδική ανακρίτρια, επτά κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Πρόκειται για πέντε εργαζόμενες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και δύο ακόμα κατηγορουμένους, που είναι σύζυγοι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων υπαλλήλων.

Το protothema.gr παρουσιάζει τι υποστήριξαν ενώπιον της ανακρίτριας δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Πρόκειται για την κυρία Χριστίνα Πατεράκη υπάλληλο του ΙΚΑ και τον Κωνσταντίνο Καραϊσκο, σύζυγο της κατηγορουμένης Ελένης Μπουραζάνη επίσης υπάλληλος του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Πατεράκη αφού αποδέχεται το σύνολο του κατηγορητηρίου και αναλαμβάνει όπως λέει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί, υποστηρίζει ότι η προφυλάκιση της είναι παράνομη, επειδή αφενός αποδέχεται την ευθύνη που της αναλογεί και αφετέρου επειδή είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην αποκάλυψη των εγκληματικών πράξεων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, αλλά και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη ο ασφαλιστικός φορέας.

Η ίδια υποστηρίζει ακόμη ότι οι κινήσεις των τραπεζικών της λογαριασμών τόσο από την περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της όσο και από την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της επιπλέον αναφέρει ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και ότι ενώ γνώριζε ότι πραγματοποιείται έλεγχος στο ΙΚΑ Καλλιθέας και ότι αυτός είχε δυσμενή εξέλιξη για την ίδια εντούτοις παράμεινε στην χώρα.

Ο έτερος κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Καραΐσκος, σύζυγος της κατηγορουμένης Ελένης Μπουραζάνη αναφέρει στο υπόμνημα του προς την ανακρίτρια ότι αρνείται τις κατηγορίες ως ασαφείς και αόριστες και υποστηρίζει:

«Δεν γνώριζα αλλά ούτε είχα υποπτευθεί οτι η επι 25 χρόνια σύζυγος μου ήταν δυνατόν να έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις που τις αποδίδονται, αλλά ούτε και από το κατηγορητήριο προκύπτει από κάποιο πραγματικό περιστατικό η απο κατάθεση μάρτυρος ότι εγώ γνώριζα τα όσο της αποδίδονται. Η ιδιότητα μου ως συζύγου αυτή και μόνη της, δεν είναι  δυνατόν να με καθιστά κατηγορούμενο και μάλιστα με κοινό δόλο για τόσες άδικες πράξεις.

Ουδένα προσωπικό σύνδεσμο πλην της συζύγου μου, είχα με οποιονδήποτε εκ των συγκατηγορουμένων μου ώστε να συναποφασίσω και να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε «ομάδα» που να διαπράττει εγκλήματα με σκοπό το όφελος και μάλιστα σε βάρος του ΙΚΑ, με τον τρόπο που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Δεν γνώριζα, ούτε γνωρίζω τις διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από τον κανονισμού του ανωτέρου νομικού προσώπου για «δικαιούχους», «ασφαλιστική ικανότητα» και λοιπές «παροχές» αλλά ούτε και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανογραφικού τμήματος του ΙΚΑ».

Επίσης σε άλλο σημείο του υπομνήματος του επισημαίνει ότι: Ποτέ δεν αποδέχτηκα στην κατοχή μου οποιοδήποτε ποσό που να προέρχεται απο εγκληματική πράξη. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω οτι η αποκάλυψη του ποσού των 956.610 ευρώ στην αποθήκη που βρίσκεται στο υπόγειο της πολυκατοικίας που διαμένουμε οικογενειακώς, αποτέλεσε για εμένα και για τα δου μας παιδιά οδυνηρό γεγονός, καθώς κανένας μας δεν γνώριζε την ύπαρξη του.

Ουδέποτε το ανωτέρω ποσό ή ο τρόπος κτίσεως του περιήλθε σε γνώση μου, ουδέποτε το αποδέκτηκα, ούτε το κατείχα ή το χρησιμοποίησα αυτό ή οποιοδήποτε άλλο ποσό προκειμένου να συγκαλύψω την προέλευση του».

Ακόμη ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αναφέρει οτι πάσχει απο βαριά καρδιακή πάθηση και ότι από το 2002 οποτε και εκδηλώθηκε η ασθένεια του την οικονομική διαχείριση της οικογένειας την ανέλαβε η σύζυγός του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις