Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κι άλλο χαράτσι!

Κι άλλο χαράτσι!

Εκτός από τα τετραγωνικά, την παλαιότητα και τις τιμές ζώνης που ήδη ισχύουν

Και η χρήση του ακινήτου θα λαμβάνεται μελλοντικώς υπόψη για τον υπολογισμό του ειδικού τέλους στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε να προβλεφθούν εκτός από τα τετραγωνικά, την παλαιότητα και τις τιμές ζώνης που ήδη ισχύουν και οι χρήσεις του ακινήτου στον υπολογισμό του τέλους, γιατί -όπως χαρακτηριστικά είπε- άλλο τα υπόγεια και άλλο τα ρετιρέ.

Στις επισημάνσεις του κ. Αυγενάκη ότι 30.000 νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα μέσα στο καταχείμωνο με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και μάλιστα σε κάποια έχει ήδη διακοπεί η παροχή ρεύματος, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους οικονομικά αδύναμους οι οποίοι έχουν πολλαπλή διασφάλιση, αφού μπορούν να υποβάλλουν αίτημα μη διακοπής στις Εφορίες και ακόμη και στην περίπτωση που η απόφαση της ΔΟΥ είναι αρνητική, έχουν δικαίωμα ένστασης.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι σε κανέναν δεν πρόκειται να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως σαφώς προβλέπεται και από πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιο, εννοώντας προφανώς τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αλλωστε, παρατήρησε ότι υπάρχουν μεγαλοοφειλέτες προς τη ΔΕΗ, κυρίως επιχειρήσεις, που προφασιζόμενοι το τέλος, δεν πληρώνουν.

«Είναι μεγαλοοφειλέτες από παλιούς λογαριασμούς της ΔΕΗ», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά