Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αίγιο: Η «Γειτονιά των Χριστουγέννων» μάγεψε μικρούς και μεγάλους - Δείτε φωτό

Αίγιο: Η «Γειτονιά των Χριστουγέννων» μά...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Δήμου για τα μικρά παιδιά

Το παιγνίδι είναι η τροφή των παιδιών. Έτσι ο Δήμος Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α μετέτρεψαν εφέτος το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (παλαιό Νοσοκομείο) σε «Γειτονιά των Χριστουγέννων», την οποία κατέκλυσαν πάνω από 200 λιλιπούτειοι Αιγιαλείας με τους γονείς τους, όπου έπαιξαν, διασκέδασαν αλλά και έμαθαν. Η εκδήλωση βασίστηκε στη δημιουργική απασχόληση και τα παιδιά δεν ήταν απλοί θεατές ενός θεάματος αλλά ενεργοί ταξιδιώτες στο παιγνίδι.

Ευχές με τα παιδιά και τους γονείς τους αντήλλαξε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Βασιλική Ψυχράμη και το μέλος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Βασίλης Μανουηλίδης.

Τα παιδιά που πλημμύρισαν για πάνω από τρεις ώρες τις τρείς αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου δεν χόρταιναν να στοχεύουν και να στέλνουν τα δώρα τους στις καμινάδες ενώ κάποια  άλλα με τη βοήθεια του τόξου του Αϊ Βασίλη, έστελναν τις ευχές τους στον ουρανό της πόλης.

Κατά τη διάρκεια αυτών  των  διαδραστικών δραστηριοτήτων  τα παιδιά με επιλεγμένα υλικά, πολύ φαντασία και δημιουργικότητα κατασκεύασαν μοναδικά χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και κάρτες, γούρια και κηροπήγια.

Έπλασαν πήλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια τα διακόσμησαν και τα μετέφεραν στο σπίτι για να τοποθετηθούν στο δέντρο.

Όλα τα σπίτια χθες είχαν ένα δώρο από αυτά που έφτιαξαν τα παιδιά.    «Οδηγώντας» το έλκηθρο έμαθαν να προπονούνται στον ομαδικό συντονισμό για το μεγάλο ταξίδι που έχει να κάνει ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του.

Καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά συντρόφευε στις δραστηριότητές τους ο Αι Βασίλης με τους οκτώ βοηθούς του ενώ μέλη της εθελοντικής ομάδας «Α», που συστήθηκε πρόσφατα στο Δήμο Αιγιαλείας προσέφεραν στα παιδιά γλυκίσματα και χυμούς.

Χορηγοί της εκδήλωσης :

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της εταιρίας Coca-Cola Τρία Έψιλον

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ (Κορίνθου 16, Κλ. Οικονόμου 35 - ΑΙΓΙΟ, Ροδοδάφνη, Ελίκη)

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ ΔΗΜ. Κορίνθου 60 – ΑΙΓΙΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View