Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιατί δεν πήρε και νέα παράταση η σύμβαση του Γιάννη Βόγλη

Γιατί δεν πήρε και νέα παράταση η σύμβασ...

Της Χαριτίνης Καρλιαύτη Μέλους ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ

Στόχος του νέου ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ όπως αυτός τέθηκε από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, είναι  ένα θέατρο που θα πληρεί τους στόχους ενός Περιφερειακού Δημοτικού Θεάτρου με  ποιοτικές θεατρικές παραγωγές. Άρα όπως προβλέπεται ακόμα και από το ιδρυτικό καταστατικό του Θεάτρου μιλάμε για ένα επαγγελματικό θέατρο.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι μέσω του Θεάτρου να αναδειχθεί η Πάτρα και ως πόλη του Θεάτρου. Ο σχεδιασμός μάλιστα αυτός κατατέθηκε και στον Υπουργό κατά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Δημαρά και τον τότε προέδρο κ. Ψωμά.

Στα πλαίσια αυτά έγινε και για πρώτη φορά στα χρονικά δημόσια διαβούλευση η οποία όχι μόνο ικανοποίησε όλους του ανθρώπους του θεάτρου της πόλης μας αλλά και κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες εντάχθηκαν στο στρατηγική πολιτική του ΔΗΠΕΘΕ η οποία μάλιστα ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Κυβέρνηση στις αρχές του χρόνου είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα καταθέσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας.

Λόγω αυτής της ασάφειας ανανεώθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και η σύμβαση του κ. Βόγλη μέχρι το τέλος του 2011 έτσι ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να μην χάσει την θεατρική περίοδο του χειμώνα και να μπορέσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής να σχεδιάσει τις παραγωγές, γεγονός που υλοποίησε με επιτυχία.

Ταυτόχρονα λόγω των ασφυκτικών οικονομικών του θεάτρου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει καλοκαιρινή παραγωγή. Ενώ όλοι περιμέναμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας και χωρίς καν να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το πιο θα είναι αυτό, γίνεται ανανέωση της προγραμματικής με το Υπουργείο μέχρι 30/6/2012

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αναδεικνύεται ένας εύλογος προβληματισμός.

Πότε ουσιαστικά θα υλοποιήσει τον πλήρη σχεδιασμό του το νέο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ?

Θα συνεχίζει, χωρίς να κάνει προκήρυξη, να παρατείνει συμβάσεις του Καλλιτεχνικού Διευθυντή για μία περίοδο που δεν θα γίνουν παραγωγές και μάλιστα σε αυτό το ιδιαίτερα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, αναμένοντας απλώς την πιθανότητα ανακοίνωσης από την Κυβέρνηση (η οποία μέχρι το καλοκαίρι πιθανόν να είναι διαφορετική) ενός διαφορετικού πλαισίου λειτουργίας?

Αν γίνει τώρα και πάλι παράταση της σύμβασης, θα οδηγηθούμε στην νέα θεατρική περίοδο με έναν σχεδιασμό που θα γίνει από τον κ. Βόγλη αλλά πιθανά να τον υλοποιήσει κάποιος άλλος αφού δεν είναι νομικά δυνατόν να γίνει και νέα παράταση της σύμβασης του, πέραν του καλοκαιριού του 2012 και υποχρεωτικά θα γίνει προκύρηξη της θέσης. Δεν είναι πολιτικά ορθό, η προκύρηξη να γίνει άμεσα έτσι ώστε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής -όποιος και να είναι αυτός- να έχει πλέον όλα τα δεδομένα και ικανό χρόνο  για τον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση των δράσεων του θεάτρου την νέα  θεατρική περίοδο?

Όλοι αυτοί προβληματισμοί αλλά η οικονομική δυσπραγία του θεάτρου οδήγησαν την πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ να πάρουν την απόφαση για να μην παραταθεί και πάλι η σύμβαση του κ. Βόγλη και να οδηγηθούμε στην διαδικασία της προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις