Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο"

Πάτρα: "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο"

Θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Β. Ηλιόπουλου

Μια πολύ «νόστιμη» παράσταση για το πιο απαιτητικό κοινό, τα παιδιά, ετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου 2012 στην πόλη της Πάτρας.Το «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» είναι μια θεατρική παράσταση στηριγμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα – εκπαιδευτικού  Βαγγέλη Ηλιόπουλου (φωτ.) το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος με δεκαπεντάχρονη επιτυχημένη πορεία στην παιδική / εφηβική λογοτεχνία και με τα θεατρικά «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει» και «ΟΙΚΟλογήματα» να παίζονται αυτή τη σαιζόν στην Αθήνα με εξαιρετική επιτυχία, βλέπει για πρώτη φορά το έργο του «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» να διασκευάζεται για θέατρο.

Είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά που αποκαλύπτουν στον θεατή τον μυστικό παραμυθένιο κόσμο που κρύβεται στα φαγητά. Τι θα συμβεί όταν ο Κακάο συναντήσει την Ζαχαρένια; Yπάρχει η Μαγική Κατσαρόλα; Τι είναι η συνωμοσία των μακαρονιών; Τι μαγικό έχουν οι ιστορίες του παππού; Είναι πριγκίπισσα η Φακή; Ποιός βάφτισε τα Φρούτα; Τελικά τι θα φάτε σήμερα;

Η διατροφή με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον και ο θεατής θα μάθει να ανακαλύπτει  σε κάθε φαγητό μια ιστορία! Γιατί έτσι όλα τα φαγητά γίνονται πιο νόστιμα και αποκτούν μαγικό ενδιαφέρον.

Στόχος της παράστασης είναι να γνωρίσουν  τα παιδιά τον «πεντανόστιμο» κόσμο των φαγητών και να μυηθούν στη σωστή διατροφή. Παράσταση γεμάτη μουσική, κίνηση, χιούμορ, ευαισθησία. Η γνώση κατακτιέται μέσα από τη χαρά και τη θεατρική απόλαυση. Γιατί αξίζει τα παιδιά μας να βλέπουν καλό παιδικό θέατρο κι αυτή η προσπάθεια που ξεκινά από την Πάτρα, βασίζεται σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία

Η παράσταση είναι στημένη με την δυνατότητα να παρουσιαστεί και σε σχολεία. Επίσης κάθε Κυριακή θα υπάρχουν ελεύθερες παραστάσεις για γονείς και παιδιά στο θέατρο «Λιθογραφείον».

Τα «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» είναι μια παραγωγή του Γραφείου Ekvasis και της Βιομηχανικής.

Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Μουσική: Ορέστης Γαργουλάκης

Μάσκες: Αγνή Στασινού

Σκηνικά-Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου

Δραματουργική επεξεργασία: Αντιγόνη Βουτσινά

Η παράσταση θα παίζεται τις καθημερινές για σχολεία και Κυριακές για το κοινό στο θέατρο «Λιθογραφείον» από τις 15 Ιανουαρίου 2012.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το www.thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture