Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιδαπέδια Παιχνίδια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Επιδαπέδια Παιχνίδια στο 2ο Δημοτικό Σχο...

Η δράση θα ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για µια υγιή και ευτυχισμένη παιδική ηλικία! Τα παιδιά από τη φύση τους έχουν την ανάγκη να ερευνούν, να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, να κινούνται ελεύθερα στην αυλή, στο δρόμο, στην αλάνα, να έρχονται σε επαφή µε τη φύση που τείνει να εξαφανιστεί πλέον από τις μεγάλες πόλεις.

Το παιχνίδι τα βοηθά να βιώνουν διάφορες καταστάσεις, να νιώθουν χαρά, αγάπη, πόνο, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και να τις ξεπερνούν κατανοώντας τη ζωή. Τους προσφέρει ευχαρίστηση, ψυχαγωγία, συνεισφέρει στην ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους άλλα και τους άλλους.

Η κατασκευή των επιδαπέδιων παιχνιδιών:

Κατανοώντας αυτή την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΑΓΑΦΡΟΝ-ΑΓΑπώ & ΦΡΟΝτίζω τον τόπο μου! Εθελοντικές Δράσεις Πολιτών» της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου σχεδιάζουν και ζωγραφίζουν επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.

Έτσι, η αυλή του σχολείου δείχνει πιο όμορφη ενώ ταυτόχρονα δίνεται το ερέθισμα στα παιδιά να παίξουν αυτά τα παιχνίδια και να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Η δράση θα ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Χορηγοί:

Τα χρώματα προσέφερε ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Α.Ε. - ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΙΓΙΟΥ Α.Ε., Κορίνθου 124 Αίγιο, Τηλ.: 2691021790, 2691020277, 2691026834, 2691060450

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Νίκος Λυριντζής, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κεραμικής & Ζωγραφικής : Μητροπόλεως 185 Αίγιο, τηλ. 2691020737, κιν.: 6974 424064

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις