Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ελληνοαλβανική «Αμνηστία» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Ελληνοαλβανική «Αμνηστία» από την Κινημα...

Στην προβολή της ταινίας την προσεχή Δευτέρα θα παραστεί και ο σκηνοθέτης της Μπουγιάρ Αλιμάνι

Με μία αλλαγή ταινίας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 20.30 και στις 22.30 στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Συγκεκριμένα προγραμματίστηκε η Ελληνοαλβανική παραγωγή «Αμνηστία» του 42χρονου Μπουγιάρ Αλιμάνι ο οποίος αναμένεται να παρευρεθεί και στις 2 προβολές στην Πάτρα και να συνομιλήσει με το κοινό.

Η ταινία αυτή έχει κάνει αίσθηση και έχει για ήρωες έναν άντρα και μία γυναίκα οι οποίοι επισκέπτονται κάθε μήνα τους συζύγους τους στη φυλακή ενώ με τον καιρό θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μία ερωτική σχέση. Όταν όμως η Αλβανική κυβέρνηση προσφέρει γενική αμνηστία στους φυλακισμένους, όλα θα αλλάξουν.

Το φιλμ διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου με το βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφικών Αιθουσών Τέχνης και αποτελεί την επίσημη πρόταση – υποβολή της Αλβανίας για τα Όσκαρ 2012 στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής.

Ο Αλιμάνι έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ελληνικές ταινίες όπως το «Μιρουπάφσιμ» των Γιώργου Κόρρα και Χρήστου Βούπουρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture