Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσίαση του βιβλίου «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τη νύχτα που έλα...

Sτην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Πατρών - Φιλαρμονική Εταιρεία

Οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ, η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ και το Ωδείο Πατρών - Φιλαρμονική Εταιρεία διοργανώνουν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου με τίτλο «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Πατρών - Φιλαρμονική Εταιρεία (Ρήγα Φεραίου 7, Πάτρα).

Θα μιλήσουν η Βασιλική Μαργέλου, κοινωνική ανθρωπολόγος και η Ηλιοστάλακτη Κόντου, ομοιοπαθητικός ιατρός, ζωγράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Αγγελική Ντερβίση.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά η Μαρία Γούτου (βιολί) και ο Απόστολος Τσέφος (ακκορντεόν). Την παρουσίαση θα προλογίσει ο δημοσιογράφους Ισίδωρος Σιδερόπουλος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

«Ένα φύλλο ελιάς παρασύρεται απ’ τον παγωμένο άνεμο του Δεκέμβρη και περιπλανιέται μέσα στη νύχτα. Ανήμπορο να αντισταθεί στη δύναμη του αέρινου αυτού χειμάρρου, οδηγείται σε ένα στάβλο λίγο έξω απ’ την πόλη. Το τέλος του ταξιδιού του θα είναι το βλέφαρο του Ααρών, ενός ταπεινού προβάτου... Γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο…».

Ένα φαινομενικά τυχαίο περιστατικό γίνεται η αφορμή για τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο να μας διηγηθεί την πιο γνωστή γέννηση όλων των εποχών, από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή των ζώων της φάτνης. Για πρώτη φορά τα ζώα περνούν στο προσκήνιο και ξετυλίγουν το κουβάρι των γεγονότων εκείνης της νύχτας.

Το βιβλίο «Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο…» είναι ένα γεμάτο ευαισθησία βιβλίο που αν και έχει άρωμα Χριστουγέννων, διαβάζεται όλο το χρόνο από παιδιά και μεγάλους.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ζωγραφικά σχόλια του Παναγιώτη Καρώνη.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα.

Το βιβλίο «Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο...» είναι το δεύτερο έργο του. Το 2011 κυκλοφόρησε, απ’ τις εκδόσεις «Το δόντι» η πρώτη του συγγραφική δουλειά, το παραμύθι με τίτλο «Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο».

Είναι ενεργό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσεις και Πολιτισμού), στην οποία, μεταξύ άλλων, είναι συνυπεύθυνος για την διοργάνωση του κύκλου προβολών, με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών».

Έχει γράψει το σενάριο της επερχόμενης, μικρού μήκους ταινίας «Αναπνοή» του Τάκη Γεωργόπουλου, ενώ έχει αρθρογραφήσει για το περιοδικό «Beat» της εφημερίδας «Κόσμος» της Πάτρας.

Ζει στην Πάτρα με τη σύζυγό του και τους δυο γιους του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture