Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η "Κοινο_Τοπία" συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία ‘‘Τυχερή κι ευτυχισμένη"

Πάτρα: Η "Κοινο_Τοπία" συνεχίζ...

Την Τετάρτη 3 Μαΐου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr, συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία ‘‘Τυχερή κι ευτυχισμένη" (Happy-Go-Lucky) του Μάικ Λι την Τετάρτη 3 Μαΐου 8 μμ. Προσέλευση 7.45μμ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

H προβολή θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με δωρεάν είσοδο αλλά με κάρτα κράτησης θέσης η οποία δίνεται από τη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας, πληροφορίες στο 2615.002009. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή την ταινία. Συντονίζουν Κώστας Νταλιάνης και Χρήστος Σκλίβας.

ΤΥΧΕΡΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ (HAPPY-GO-LUCKY)

Σκηνοθεσία–Σενάριο: Μάικ Λι, Φωτογραφία: Ντικ Πόουπ, Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Έντι Μάρσαν, Αγγλία 2008, Έγχρωμο, Διάρκεια: 118 λεπτά

Ο Κώστας Νταλιάνης, στο site της Κοινο_Τοπίας γράφει σχετικά: Ο Μάικ Λι, πιο ανθρωπιστής από ποτέ, δημιουργεί μια χαμηλότονη κωμωδία χωρίς συγκεκριμένο σενάριο. Η ταινία εστιάζει σε ορισμένες στιγμές της ζωής της Πόπι, μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη σαχλαμάρα και την ουσιαστική κωμωδία είναι ιδιαίτερα λεπτή και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του μοιραίου λάθους. Ο Μάικ Λι όμως κερδίζει το στοίχημα με τον εαυτό του γιατί ακριβώς πλάθει μια ηρωίδα με γήινα χαρακτηριστικά, προσθέτει στο σενάριο του τις απαραίτητες δόσεις γέλιου και δράματος και επεξεργάζεται κατάλληλα τους λιτούς και ανθρώπινους διαλόγους.

Η Πόπι είναι το είδος του ανθρώπου που θα θέλαμε να είμαστε αλλά φοβόμαστε. Είναι χαμο-γελαστή, πρόσχαρη, αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα με γέλιο, διασκεδάζει και χαίρεται τη ζωή της. Είναι όμως αποδεκτή μια διαφοροποιημένη συμπεριφορά, μέσα στο ομοιογενές σύνολο;

Η Πόπι έχει τα χαρακτηριστικά ενός υπερβολικά καλοσυνάτου ατόμου που καταβάλλει προσπάθειες να επιβιώσει στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι μια γυναίκα τυχερή και ευτυχισμένη γι’ αυτήν και κάθε άλλη της επιλογή. Αποτέλεσμα, η συμπεριφορά της να μοιάζει στα μάτια των άλλων τρομακτική και συνάμα αφελής. Ο ρόλος ερμηνεύεται από τη Σάλι Χόκινς σατανικά όμορφα, χαριτωμένα, προσγειωμένα και κωμικά, αποδίδοντας ακριβώς τα χαρακτηριστικά που της προσδίδει ο τίτλος.

Ο Μάικ Λι καταφέρνει τελικά να αντιπαραβάλλει την ανθρώπινη ευτυχία απέναντι στον ρατσισμό, την κακοποίηση και τον ανθρώπινο εξευτελισμό όπως αυτά παρουσιάζονται στην ταινία. Ο σχεδόν ειρωνικός τίτλος της παραπέμπει ακριβώς σ’ ένα πρόσωπο που νιώθει τυχερό και ευτυχισμένο. Εκείνοι όμως που θα έπρεπε πραγματικά να καταλαμβάνονται από τέτοιου είδους συναισθήματα είναι όλοι όσοι ζουν δίπλα σε αυτό. Τελικά ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει το βάρος μιας τόσο μεγάλης ευτυχίας;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture