Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ν. Δούρος: Ζητά υπαίθριο θέατρο 1500 θέσεων στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Ν. Δούρος: Ζητά υπαίθριο θέατρο 1500 θέσ...

Έδειξε και σχετική μακέτα που θα σταλεί στη νέα Υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου

Κάθε χρόνο στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου «Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» προκύπτουν ειδήσεις. Από την φετινή εκδήλωση που έγινε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 11.30 το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου, προέκυψε η ευχάριστη είδηση ότι στόχος του σωματείου όπου πρόεδρος είναι ο Νίκος Δούρος της Dur ΑΕ, είναι να συμβάλλουν ώστε να φτιαχτεί στον αύλειο, περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, ένα ανοικτό θεατράκι με κερκίδες χωρητικότητας έως 1500 θέσεων.

Ο κ. Δούρος που μάλιστα παρουσίασε και στους παριστάμενους της εκδήλωσης μακέτα αυτού του θεάτρου, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτό που προσπαθούμε είναι το νέο Μουσείο να έχει επισκεψιμότητα και το “κερασάκι στην τούρτα” σε αυτή την προσπάθεια είναι να δώσουμε το ερέθισμα ώστε να προσελκύσουμε ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Στις κερκίδες αυτές των 1500 θέσεων, θα μπορεί να κάθεται ο κόσμος για παράδειγμα στις εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο χώρο όταν γίνει. Μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Μουσείο, της το είπαμε και η ίδια αποδέχτηκε προφορικά την ιδέα. Ελπίζω να υλοποιηθεί και θα δώσω τη μακέτα στην Προισταμένη αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση Βγενοπούλου ώστε να την προωθήσει αρμοδίως. Το σωματείο των Φίλων του νέου Μουσείου ιδρύθηκε ακριβώς για να προσφέρει και πάντα σε εθελοντική βάση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Δούρος.

Επίσης ο κ. Δούρος εξέφρασε την πεποίθηση και βεβαιότητα του ότι μπορεί να βρεθούν τα λίγα χρήματα που χρειάζονται για τη δημιουργία αυτού του θεάτρου ενώ έφερε και ως παράδειγμα το Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου, στην Αθήνα που επισκέφθηκε πρόσφατα και μάλιστα βραδινή ώρα που ήταν φωταγωγημένο και τον εντυπωσίασε. Είναι όπως είπε, ένα καινούριο πολιτιστικό κέντρο όπου έχουν δαπανηθεί κοντά 650 εκατομμύρια ευρώ.

«Ζήλεψα, προφανώς εκεί έχουν πολλά χρήματα. Εμείς εδώ μπορούμε να βρούμε τα λίγα χρήματα που απαιτούνται», όπως τόνισε ενώ ανέφερε και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που ήταν παρών στην εκδήλωση και τιμήθηκε (τιμήθηκε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος). Ο κ. Κατσιφάρας, όπως είπε, είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια.

Αν πράγματι υλοποιηθεί, θα είναι μία πολιτιστική ανάσα για την πόλη της Πάτρας. Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ που επίσης παρέστη στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσείου, η δημιουργία ενός λυόμενου ανοικτού θεάτρου είναι αίτημα πολλών χρόνων.

Μας θύμισε π.χ. την προσπάθεια του πατέρα του, του αείμνηστου Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου που είχε ετοιμάσει ολόκληρη μελέτη και μακέτα και μάλιστα είχε και την διαβεβαίωση του τότε γενικού γραμματέα κ. Σκουλά, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στα μέσα του ’80, για τη δημιουργία θεάτρου στο χώρο του έλους της Αγυιάς που τελικά δεν προχώρησε καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τις τότε δημοτικές αρχές του Θ. Άννινου και αργότερα.

Επίσης μερικά χρόνια αργότερα είχαν ακουστεί σχέδια για καλοκαιρινό θέατρο στη Σαμακιά που κι αυτό έμεινε μόνο ως ιδέα, με αποτέλεσμα η Πάτρα τα καλοκαίρια να διαθέτει ουσιαστικά σχεδόν μόνο το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, το οποίο όπως είπε στο thebest.gr, ο κ. Ανδριόπουλος, κάποια στιγμή θα χρειαστεί, με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να κλείσει για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και στερέωσης του μνημείου και αν κλείσει, αυτό θα πάρει χρόνο, ίσως και δύο έτη, οπότε μία λύση όπως η δημιουργία ενός τέτοιου θεάτρου στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου φαντάζει σίγουρα ιδανική.

*Στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων του Μουσείου της Πάτρας  παρέστη και παιάνισε γιορτινούς ρυθμούς σχήμα της Μπάντας και Μπαντίνας του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα.

Ο κ. Δούρος στη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων του νέου Μουσείου.

Ο κ. Δούρος στη διάρκεια της φετινής εκδ...

Ο κ. Δούρος στη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φίλων του νέου Μουσείου.

Κατά την επίσκεψη της κ. Κονιόρδου στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο, με την κ. Κουμούση και τον κ. Δούρο.

Κατά την επίσκεψη της κ. Κονιόρδου στην ...

Κατά την επίσκεψη της κ. Κονιόρδου στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο, με την κ. Κουμούση και τον κ. Δούρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture