Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΒΑΜΠΙΡ"

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ...

Μάχη με τη φθορά

Ο Πατρινός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Γεωργαλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης «Η εξομολόγηση ενός βαμπίρ- Η φθορά» που στηρίζεται στο κείμενο του Δημήτρη Τσεκούρα «Η φθορά» και έχει ανέβει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου - Δώμα στην οδό Αντισθένους 7 και Θαρύπου, στην Αθήνα, από τις 7 Οκτωβρίου 2016.

Στην ενδιαφέρουσα παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Στέλιος Δημόπουλος και Μιχάλης Ζαχαρίας.

«Είναι ένα κείμενο το οποίο είχα διαβάσει εδώ και κάποια χρόνια και μου έκανε εντύπωση ο κυνισμός και το χιούμορ του συγγραφέα» ανέφερε ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με το Θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου σκηνοθετώντας την παράσταση «Οδύσσεια, ραψωδία έψιλον» του Ομήρου με τους Στέλιο Δημόπουλο και Χρήστο Καπενή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το έργο του Δημήτρη Τσεκούρα, έχει μια κυνική ματιά για τα πράγματα κι όπως περιγράφει ο ίδιος ο Δ. Γεωργαλάς, «η ματιά αυτή προσωπικά με αφορά πολύ. Παράλληλα με το θέμα της φθοράς το κείμενο αυτό, ασχολείται με την πάλη που δίνει ο συγγραφέας και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης, για να καταπολεμήσει τη φθορά. Αυτό είναι και το αισιόδοξο μέρος του βιβλίου. Ουσιαστικά το βιβλίο προτείνει σαν καταφυγή την Τέχνη. Αυτό είναι που εμένα με αφορά πολύ και γενικότερα το θέατρο και τον θεατή».

Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου

Σκηνικά - Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος

Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Δημόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρίας.

Η παράσταση θα παίζεται έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 και παίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 και την Κυριακή στις 19.00.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς που έχει τελειώσει την δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, είχε παρουσιάσει τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο act της Πάτρας την παράσταση «Αυτόχειρ» του Μιχαήλ Μητσάκη ενώ σκηνοθέτησε και την «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν στο Λιθογραφείον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Ο "Αυτόχειρ" και τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Act

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture