Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για προσπάθεια φίμωσης και πρωτάκουστης επίθεσης κάνει λόγο ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου

Για προσπάθεια φίμωσης και πρωτάκουστης ...

Όπως αναφέρει, η Διοίκηση του τμήματος δεν αναγνωρίζει πλέον το σύλλογο

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτάκουστη επίθεση που αφορά στην ίδια του την ύπαρξη.

Όπως περιγράφει, το τελευταίο διάστημα με επίσημο έγγραφο της διοίκησης του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ - Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στον Πύργο, «ενημερωθήκαμε ότι πλέον ο Σύλλογος μας δεν αναγνωρίζεται, δεν έχει λόγο, δεν παρεμβαίνει επίσημα για κανένα ζήτημα, δεν μπορεί να επιτελέσει καμιά λειτουργία. Το πρόσχημα είναι ότι το καταστατικό του Συλλόγου φέρει την επωνυμία “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ 2004”.

Πριν μιλήσουμε για την ουσία του ζητήματος που είναι ο φόβος για τη δύναμη των σπουδαστών όταν είναι ενωμένοι, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Ο Σύλλογος Σπουδαστών δημιουργήθηκε στο νεοσύστατο τότε ΤΕΙ ΠΛΗ&ΜΜΕ το 2004, υποδέχθηκε και συμπεριέλαβε στις γραμμές και στις διεκδικήσεις του το τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων που άνοιξε το 2007.

Το 2010 πραγματοποίησε καταστατική Γενική Συνέλευση για την αλλαγή του που όμως για νομικούς λόγους δεν προχώρησε. Από το 2013 και το σχέδιο Αθηνά συμπεριέλαβε στις δυνάμεις του το μετονομασθέν τμήμα ΔΟΕΠΤΜ.

Όλα αυτά τα χρόνια από τη μέρα ίδρυσής του μέχρι σήμερα και ειδικά τα 5 τελευταία χρόνια που η επίθεση στο δικαίωμά μας να σπουδάζουμε και να ζούμε αξιοπρεπώς εντάθηκε, μπήκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες ενάντια στο νόμο-πλαίσιο, το σχέδιο Αθηνά, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, με σταθερή πορεία στο χώρο του ΤΕΙ. Με Γενικές Συνελεύσεις, Δ.Σ. που σταθερά συνεδριάζει, όλα αυτά τα χρόνια αντίθετα με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς Συλλόγους της χώρας.

Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες, σε απεργίες, μαζί με όλους όσους δέχονται την επίθεση των κυβερνήσεων, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο πρόβλημα των σκουπιδιών, στο πλευρό των εργαζόμενων όπως πριν 20 μέρες που υπήρχε ενδεχόμενη απόλυση καθηγητών μας, με τους αγρότες και στο νομό μας και αλλού.

Για να πούμε όμως και στην ουσία του ζητήματος η Διοίκηση του τμήματος θέλει να βγάλει από τη μέση όσους φοβάται ότι θα τη δυσκολέψουν στην εφαρμογή όλων των σχεδιών της κυβέρνησης για ΤΕΙ προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις κερδοφορίας των λίγων, στην επιχειρηματική του λειτουργία, με υποβάθμιση των σπουδών μας ώστε να βγούμε καταρτισμένοι φτηνοί εργαζόμενοι όπως μας θέλουν τα αφεντικά μακριά από την πλήρη γνώση του αντικειμένου μας, την επιστημονική μόρφωση. Είναι συνέχεια των προσπαθειών για παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα με σκοπό να γίνει πλήρες όργανο των Διοικήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η προσπάθεια φίμωσης των σπουδαστών έρχεται την ίδια στιγμή που μπαινοβγαίνουν στο ΤΕΙ μας εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κεφαλαίου επιδιώκοντας επικερδείς συμφωνίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα γίνονται εν αναμονή του νέου σχεδίου για την εκπαίδευση που θα κινείται σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Εμείς το δηλώνουμε κατηγορηματικά. Ο Σύλλογος είναι ζωντανός, θα συνεχίσει να τα βάζει με όλους όσους θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς, είτε είναι Διοικήσεις, είτε πρόεδροι, είτε το ίδιο το Υπουργείο ακόμη και καθηγητές που πασχίζουν να δείξουν ότι είναι ικανοί να φέρουν σε πέρας τα σχέδια των κυβερνήσεων, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την Παιδεία.

Είναι δικό μας ζήτημα να λάβουμε μέτρα ώστε να αποκαταστήσουμε πλήρως την μετάβαση του Συλλόγου στο νέο τμήμα, μέχρι τότε όμως θα είμαστε μπροστά, θα ενημερώνουμε, θα κινητοποιούμε τους σπουδαστές. Δεν έχει καμιά δουλειά να παρεμβαίνει καμιά διοίκηση, κανένας Πρόεδρος.

Δεν είναι δυνατόν κάθε αλλαγή στα Ιδρύματα να συνοδεύεται με αλλαγή του Συλλόγου, θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί ήδη 4 Σύλλογοι. Είναι μια διαδικασία το πέρασμα του Συλλόγου στα χέρια των σπουδαστών του ΔΟΕΠΤΜ που φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Στις προηγούμενες εκλογές το 75% των ψηφισάντων ήταν από το τμήμα ΔΟΕΠΤΜ, το νέο ΔΣ αποτελείται από 6 μέλη του ΔΟΕΠΤΜ και 1 από το ΠΛΗ&ΜΜΕ.

Απαιτούμε : Άμεση αποκατάσταση του Συλλόγου μας και επίσημα. Πλήρης διευκόλυνση σε όλες τις λειτουργίες.

Προχωράμε σε ΓΣ με θέμα πρόγραμμα δράσης για τα ζητήματα του ΤΕΙ, αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.

Ζητάμε στήριξη από όλους του Συλλόγους της περιοχής και των σωματείων που βρεθήκαμε μαζί τους στους αγώνες.

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να λειτουργεί , οργανώνει των πάλη των σπουδαστών, μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα με προοπτική τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει!”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις