Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Νανά Σινιγάλια

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Νανά Σινιγάλια

Από τον καθολικό ναό έγινε η κηδεία της

Πρωτοείδε το φως του ήλιου στο Διγαλέτο, ένα χωριουδάκι που επιστέφει τη Σάμη και στέκεται αντίκρυ σ' εκείνη την πλευρά του Αίνου που είναι κατάφυτη.

Την ηχηρή σαγήνη του τόπου της κατασίγασαν τα πάθη της εποχής της, που ανάγκασαν την οικογένειά της -λόγω πολιτικών πεποιθήσεων- να μισέψει στη γειτονική και φιλόξενη Πάτρα. Μάλιστα, τον θείο της, Ντίνο Πετράτο, τον εκτέλεσαν οι συνεργάτες των Γερμανών εξαιτίας της αντιστασιακής του δράσης, ενώ ο πατέρας της Θεόδωρος Κωνσταντάτος φυλακίστηκε και η μητέρα της εξορίστηκε.

Έμαθε τα γυμνασιακά γράμματα στο Β΄ Θηλέων. Από τα πρώτα νιάτα της εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Παντρεύτηκε τον Μίμη Σινιγάλια, παλαιό υδατοσφαιριστή του Αχιλλέα, με τον οποίο έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Μάνθο και την Ήρα.

Ενεργή, δραστήρια, γενναιόδωρη, αγαπούσε τη γειτονιά της, την Πλατεία Νόρμαν, αλλά και την Κεφαλονιά, αν και είχε να επιστρέψει στη γενέτειρά της πολλά χρόνια.

Δυστυχώς, ο καρκίνος την πρόλαβε και δεν της έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Άτρο στο νησί, όπου όπως έλεγε η θέα ήταν μαγευτική.

Η Νανά ήταν άνθρωπος ευθύς, ανοιχτός και καλλιεργημένος. Λάτρευε επίσης τη Φλωρεντία και μάλιστα με την ευκαιρία της Ημέρας της Μνήμης, κάθε 30 Ιανουαρίου, εκφώνησε λόγο στο δημαρχείο των Φιέζολε ως επίτιμη καλεσμένη μαζί με τις αδερφές της, Χριστίνα και Όλγα Κωνσταντάτου, προς τιμή των πεσόντων Ιταλών στρατιωτών στη σφαγή της Κεφαλονιάς το 1943. Εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τον θρυλικό αξιωματικό Παμπαλόνε που ενέπνευσε την ταινία Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις