Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας συμμετέχει στο «2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης»

Το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας συμμετέχει στο «...

Στον αύλειο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Mε την θεατρική παράσταση, «Ελένη» του Ευριπίδη και το χοροθεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «Σπουδή στη θάλασσα 2» συμμετέχει φέτος το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας στο «2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας από το τμήμα πολιτιστικών θεμάτων Ν. Αχαΐας, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών την Κυριακή 19-6-2016 στις 20.00.

Η θεατρική αυτή παράσταση που είναι μία διασκευή της «Ελένης» του Ευριπίδη  από τους υπεύθυνους εκ/κούς των τριών πολιτιστικών προγραμμάτων, Παλούμπη  Βασιλική, Ντεμίρη Αγγελική, Φλογερά Γεώργιο, Ράπτη Ευσταθία, Αραβαντινού Αγγελική και Πασχάλη Θεόδωρο του 1ου Γυμνασίου Παραλίας, παρουσιάστηκε δύο φορές στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία από την θεατρική ομάδα, αποτελούμενη από 25 μαθητές/ μαθήτριες στις 22-5-2016 στην αίθουσα Τσίγκα και στις 22-5-2016 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών  με επιτυχία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι μια συντονισμένη δουλειά που απέδειξε ότι όταν υπάρχει όρεξη και ζήλος από όλους τους εμπλεκόμενους , το αποτέλεσμα είναι ανταποδοτικό των κόπων τους και το σχολείο γίνεται εργαστήρι, όπου μπορούν να σφυρηλατηθούν κλίσεις συναισθήματα, δεξιότητες, οράματα.

Το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας συμμετέχει για 2η χρονιά στο Πρόγραμμα DAS «Ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί», εγκεκριμένο από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας και με επιστημονική υπεύθυνη την πανεπιστημιακό Μάρω Γαλάνη με χοροθεατρική ομάδα 19 μαθητών/ μαθητριών της Β’ Τάξης του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί στο μάθημα «Βιωματικές Δράσεις για την Β΄ Γυμνασίου » και υπεύθυνες είναι οι εκπαιδευτικοί κ. Αραβαντινού Αγγελική ( ΠΕ 07) και Ράπτη Ευσταθία ( ΠΕ06).

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ολόκληρη η σχολική κοινότητα ευχαριστούν δημοσίως θερμά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και την υπεύθυνη των πολιτιστικών θεμάτων Ισμήνη Καβαλλάρη για την υποστήριξή της, τον  ενθουσιασμό της και την πρόσκλησή της για τη συμμετοχή μας σε αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ, όπου τα σχολεία γίνονται διαδραστικοί αγωγοί προς την κοινωνία.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό, το οποίο θα διασκεδάσει και θα απολαύσει τις πολιτιστικές δράσεις των παιδιών, όπως αναφέρει τέλος το δελτίο Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Ξεκινά την Παρασκευή το 2ο Μαθηματικό Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης - ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture