Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο βιβλίο για την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του 2016» του Αρχ. Κυρίλλου Κωστοπούλου «Γίνεσθε έτοιμοι»

Νέο  βιβλίο  για την «Αγία και Μεγάλη Σύ...

Για την Πανορθόδοξη Σύνοδο του Ιουνίου στην Κρήτη

Εκδόθηκε  το νέο επίκαιρο και  ενδιαφέρον  βιβλίο  του Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Δρ. θεολογίας – Κανονολόγου  με τίτλο  «Γίνεσθε έτοιμοι - Κείμενα Ορθοδόξου Ομολογίας εν όψει της Συνόδου του 2016» που αναφέρεται  στο  θέμα της Πανορθοδόξου Συνόδου  που πρόκειται  να συνέλθει  τον Ιούνιο 2016  στην Κρήτη.

Το μικρό  και ευσύνοπτο αυτό  βιβλίο (56 σελ.) έχει κυκλοφορηθεί σε έντυπη  μορφή σε 10.000 αντίτυπα σε 3  εκδόσεις,  (1η Απρίλιος  2016,  2η - 3η Μάιος  2016) και  είναι     προσβάσιμο και κοινοποιήσιμο  για  κάθε  ενδιαφερόμενο  σε ψηφιακή μορφή PDF στη δ/νση URL: https://www.scribd.com/doc/314785603/ και ως flip-book στη δ/νση URL: http://online.anyflip.com/wkdp/ejhh/

 

Πρόκειται για μια σημαντική  συμβολή του π. Κυρίλλου Κωστοπούλου στον  ευρύ  δημόσιο  διάλογο  που γίνεται αυτό τον καιρό ώστε  να   ανιχνευθεί  και να διατυπωθεί  η αλήθεια εξ επόψεως  ορθοδόξου  θεολογίας και  κανονικού δικαίου σχετικά  με τη  συγκληθησόμενη «Αγία  και Μεγάλη Σύνοδο  του 2016»,  ένα  θέμα  που  προβληματίζει και απασχολεί σοβαρά ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας που αναζητεί  αληθινές και στέρεες απαντήσεις στα πολλά  και  αναμενόμενα  ερωτήματα που αναφύονται και που εκτός των άλλων προβληματίζουν σοβαρά  κατά τόπους  ορθόδοξες  εκκλησίες όπως  της Βουλγαρίας, Γεωργίας και  Ρωσίας.

 

Ο π. Κύριλλος  στα πέντε συνοπτικά κείμενα του ιδιαίτερα  χρήσιμου  ενημερωτικού αυτού βιβλίου,  με πνεύμα διαλόγου «αγάπης εν αληθεία»,  εντός του Kανονικού πλαισίου της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας  και της Πατερικής παραδόσεως, αναλύει  με σαφήνεια,   ποιμαντική υπευθυνότητα  και   επιστημονική τεκμηρίωση, με παραπομπές στην Αγία Γραφή, στους Ιερούς Κανόνες και στην Πατερική  παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας  (πρακτική  που χαρακτηρίζει διαχρονικά το πλούσιο και ποιοτικό  συγγραφικό του έργο), όλα  τα σημαντικά  ζητήματα που σχετίζονται  με την  Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Στο  βιβλίο παρουσιάζονται  μεταξύ άλλων  τα θέματα: οι Ιεροί Κανόνες ως έκφραση της αγαπητικής και  ποιμαντικής  μέριμνας  της Εκκλησίας, τι είναι  η Εκκλησία και γιατί είναι Μία, ποιά η σχέση της Μεγάλης Συνόδου του 2016  με  τις προηγούμενες Οικουμενικές Συνόδους, ποιές οι σχέσεις Ορθοδοξίας και αιρέσεως,  τα ζητήματα  της ένωσης  και συμπροσευχής μετά των Παπικών, η ανακοίνωση της Διασκέψεως των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Σαμπεζύ.

Το βιβλίο αφιερώνεται στον Άγιο Ιουστίνο  Πόποβιτς, προλογίζεται από την    Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Παλαιομονάστηρο (Mπάλα) Πατρών, Γερόντισσα Μαριάμ  και διατίθεται  δωρεάν από την ως άνω Ιερά Μονή  η οποία  επιμελήθηκε  την έκδοση.

 

N. Koτοπούλης, θεολόγος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις