Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ντάισελμπλουμ απαντά στο ερώτημα πότε θα γίνει το κρίσιμο Eurogroup

Ο Ντάισελμπλουμ απαντά στο ερώτημα πότε ...

"Δεν έχω κάποια προθεσμία"

Θολό είναι πλέον το τοπίο και παρά την αγωνία της κυβέρνησης, δεν θα υπάρξει φως πριν από το Πάσχα. Μετά το επίσημο αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής και την άρνηση από τον Ντόναλντ Τουσκ, όλες οι ελπίδες πλέον βρίσκονται στην όσο πιο γρήγορη διεξαγωγή ενός Eurogroup αμέσως μετά το Πάσχα.

Με αυτό το στόχο, γίνονται προσπάθειες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τις Βρυξέλλες να κλείσουν όσο πιο γρήγορα τα ανοιχτά ζητήματα προκειμένου ο επικεφαλής του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πάντως, το αγκάθι σε όλα αυτά παραμένει το ΔΝΤ και οι εμμονές του, κάτι που έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση της Κομισιόν, αλλά ουδείς γνωρίζει προς το παρόν τη θέση της Γερμανίας, με την Άνγκελα Μέρκελ να διατηρεί μία ασυνήθιστη σιωπή επί των δραματικών εξελίξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν. Ο κ. Γιούνκερ σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε διαβεβαιώσεις στον Αλέξη Τσίπρα πως θα βρεθεί η χρυσή τομή με το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα ή «την μεθεπόμενη το αργότερο», σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

«Δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν (το Eurogroup) θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί», εξήγησε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις