Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Τρίτη στην Πάτρα ο Μ. Μανουσάκης για το "Ουζερί Τσιτσάνης" - Στις 22.00 στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Την Τρίτη στην Πάτρα ο Μ. Μανουσάκης για...

Ο γνωστός και αγαπητός σκηνοθέτης θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι

Στην Πάτρα θα βρεθεί ως γνωστό την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ο οποίος επέστρεψε δυναμικά στα κινηματογραφικά πράγματα με τη νέα μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο "Ουζερί Τσιτσάνης".

Η ταινία που ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas), είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Ο κ. Μανουσάκης στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στη Ρ. Φεραίου για την ταινία που έχει κερδίσει ήδη τις θετικές αντιδράσεις του κοινού.

Το φιλμ που γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη με συμπαραγωγό τον ΟΤΕTV, επιχειρεί ένα συνδυασμό μυθιστορηματικής βιογραφίας, ιστορικής καταγραφής και περιγραφής μιας ολόκληρης εποχής, της Γερμανικής κατοχής στην Θεσσαλονίκη με κεντρικό άξονα, τον έρωτα ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας, με φόντο το θρυλικό ουζερί που είχε ανοίξει ο Βασίλης Τσιτσάνης σε μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του, όπου και έγραψε ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια του, όπως την «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Η ιστορία αγάπης που περιγράφεται στην ταινία είναι αυτή του Γιώργου (στο ρόλο ο Χάρης Φραγκούλης), κουνιάδου του 26άχρονου τότε Βασίλη Τσιτσάνη, με τον οποίο και είχαν ανοίξει μαζί το ουζερί, και μίας Εβραίας, της Εστρέας (στο ρόλο η Χριστίνα Χειλά - Φαμέλη).

Ο 65χρονος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης με σπουδές σκηνοθεσίας στο Λονδίνο (London Film School), μιλώντας στο σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα, αποκάλεσε το μυθιστόρημα του Γ. Σκαμπαρδώνη, το οποίο διάβασε πριν πέντε χρόνια, ένα «χρυσωρυχείο χαρακτήρων, καταστάσεων και μυρωδιών της εποχής, πληροφοριών και κλίματος καθημερινότητας. Όλα τα μυθιστορηματικά στοιχεία της ταινίας υπάρχουν στο βιβλίο. Δεν εφεύραμε δικά μας απλώς μετατοπίσαμε το βάρος».

Ο Μανούσος Μανουσάκης που είναι αλήθεια πως έχει κάνει περισσότερο τηλεόραση απ’ ότι σινεμά, με πολύ μεγάλη μάλιστα επιτυχία (θυμηθείτε τα σήριαλ «Ψίθυροι καρδιάς» και «Άγγιγμα ψυχής» με τον Σταύρο Ζαλμά), είναι γεγονός πως με το «Ουζερί Τσιτσάνης» γύρισε την πιο φιλόδοξη δουλειά της έως σήμερα πλούσιας καριέρας του.

«Ήθελα να καταδείξω τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων. Και ήθελα να θυμίσουμε σε αυτούς που ξεχνούν αλλά και να δείξουμε σε αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι ναζισμός. Γιατί δυστυχώς το βιβλίο έχει επικαιρότητα. Την εποχή της ιστορίας ο ναζισμός κτυπούσε την πόρτα της Ευρώπης. Σήμερα την έχει ανοίξει. Ελπίζω όχι ορθάνοιχτα», είπε ο κ. Μανουσάκης στον Γιάννη Ζουμπουλάκη και το «Βήμα».

Εκτός της συνέντευξης Τύπου, ο Μανούσος Μανουσάκης στις 22.00 το βράδυ θα βρεθεί στην προβολή της ταινίας του, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων όπου και θα συνομιλήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε ερωτήσει σχετικά με το φιλμ του.

Τον Τσιτσάνη υποδύεται στην ταινία ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ενώ μεταξύ των ηθοποιών που εμφανίζονται είναι και ο Λάκης Κομνηνός, ο Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, κ.α.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture