Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Open Mall Patras με τα 129 καταστήματα, o τρόπος λειτουργίας του, τα δώρα, οι προσφορές και το παγοδρόμιο στην πλατεία Γεωργίου εν... αναμονή- ΔΕΙΤΕ το λογότυπο

Το Open Mall Patras με τα 129 καταστήματ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Απαντά στις προκλήσεις της εποχής και τη δύναμη της συνεργασίας

Nα αλλάξει τον αέρα του εμπορικού κόσμου της Πάτρας φιλοδοξεί  o εμπορικός της σύλλογος με το Open Mall το οποίο ανοίγει σε λίγες ημέρες της πύλες του, μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων και το οποίο απαντά  στις προκλήσεις της εποχής με τη δύναμη της συνεργασίας.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της Πάτρας, το οποίο παρουσιάζεται αυτή την ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, με επίδειξη των εφαρμογών και ανάλυση του τρόπου λειτουργίας τους, έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον των πολιτών της Πάτρας. Άλλο τόσο, έχει προκαλέσει την αντίδραση των πολυκαταστημάτων της τα οποία είθισται να παίρνουν την μερίδα του λέοντος τα τελευταία χρόνια, κυριολεκτικά καταπίνοντας τις μικρές πατρινές επιχειρήσεις.

Η μαραθώνια προσπάθεια για την κατασκευή του Open Mall (τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε 6 πόλεις της χώρας) ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και πέρασε από πολλά κύματα, ώσπου έφτασε στο σημείο της υλοποίησης. "Η ιδέα" λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, "ήρθε με την εμπειρία διαφόρων πρωτοβουλιών, όπως το τρενάκι και οι δράσεις στην Αγίου Ανδρέου για ενίσχυση της εκεί αγοράς την εποχή που ο δρόμος είχε κλείσει. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτές τις προσπάθειες και τότε σκεφτήκαμε ότι εν τη ενώσει η ισχύς. Δεν μπορεί πια ο καθένας μόνος του να πορεύεται. Είναι απαραίτηση η στήριξη και η συνεργασία, η αναζήτηση νέων τρόπων και νέων δρόμων ανάλογα με την εποχή. Και έτσι προχωρήσαμε αυτή την ιδέα".

Η πολιτική δράση χρηματοδοτήθηκε τελικά από το ΕΣΠΑ μέσω Υπουργείου Ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας πριν από 6 μήνες να περάσει το θέμα (ήταν το μόνο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ελλάδα που δεν ψήφισε υπέρ της δημιουργίας ανοικτού εμπορικού κέντρου), με αποτέλεσμα να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός.

Η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου στοχεύει σε νέα ένταξη στα ΣΕΣ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία χωρίς προβλήματα και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Άν υπολογίσει κανείς ότι σε πόλεις όπως η Αθήνα το open mall έχει 80 καταστήματα και σε πόλεις όπως η Λάρισσα, 90, κατανοεί ότι η συμμετοχή 129 εμπόρων στην Πάτρα, αποτελεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανταπόκριση. Μάλιστα πληροφορίες του thebest αναφέρουν ότι μερίδα εμπόρων (αγγίζουν τους 70) που δεν εξεδήλωσαν εγκαίρως την επιθυμία για να ενταχθούν στο open mall, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις και προσκλήσεις από την πλευρά του συλλόγου, ζητούν να ενταχθούν τώρα, κάτι που δεν είναι δυνατόν, παρά μόνο εφόσον υπάρξει αποχώρηση κάποιων εν των 129 και λάβουν άλλοι τη θέση τους.

Πρόκειται για καταστήματα εντός του μεγαλύτερου μέρους του κέντρου της πόλης από Σαχτούρη έως Ζαϊμη και από Αγίου Ανδρέου έως Δημητρίου Υψηλάντου. Εκτείνονται δηλαδή σε όλο το εύρος του εμπορικού κέντρου της πόλης και προσφέρουν το ίδιο ευρεία γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ενός καταναλωτή και προσφέροντας πλήθος προσφορών και δώρων, καθιστώντας την τοπική αγορά ανταγωνιστική των πολυκαταστημάτων που την ...άλωσαν.

Με σύνθημα «την πόλη μου στηρίζω και κερδίζω» οι Πατρινοί θα έχουν να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει αλλά και αυτό που τους συμφέρει, ενισχύοντας την δική τους αγορά, τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν προβολή στο διαδίκτυο ενώ  θα υπάρχει  σχετική σήμανση στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους εισόδους των δρόμων που αντιστοιχούν στο «χάρτη» του δικτύου του Open Mall.

Στην αρχή, όπως λέει στο thebest ο Πρόεδρος του Eμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, η σκέψη ήταν να τοποθετηθούν στύλοι στα όρια του Open Mall. Ωστόσο αυτή η διαδικασία θα προσέκρουε σε πολλά διαδικαστικά προβλήματα για αυτό το λόγο και το αίτημα προς τον Δήμο Πατρέων, από τον οποίο και αναμένεται απάντηση, είναι να επιτραπεί η σήμανση στις γωνίες των κτιρίων που οριοθετούν το Ανοικτό Κέντρο.

Εν αναμονή απάντησης από τον Δήμο είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και για μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Open Mall. Πρόκειται για την πρόταση εγκατάστασης εντελώς δωρεάν,  παγοδρομίου 96 τ.μ. στην πλατεία Γεωργίου όπου τα παιδιά μαζι με ειδικούς δασκάλους και εκπαιδευτές θα απολαύσουν το αγαπημένο ...παιχνίδι των εορτών. Στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης, δίπλα στο παγοδρόμιο, θα βρίσκεται ένα κιόσκι του Εμπορικού Συλλόγου, για την συλλογή ειδών για τις άπορες οικογένειες.

Ακόμη δεν έχει απαντήσει ο Δήμος της Πάτρας στα δύο αυτά αιτήματα των εμπόρων, οι οποίοι ευελπιστούν ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση αυτή τη φορά.

Ενημερωτικά κιόσκια που θα πληροφορούν τον καταναλωτή για το Open Mall θα υπάρχουν στις πλατείες Γεωργίου, Όλγας και Τριών Συμμάχων.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων από τα καταστήματα του δικτύου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το κέντρο του Open Mall, εκεί που θα εγκατασταθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, θα είναι το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας το οποίο, μέσω του προγράμματος,  αποκτά επιτέλους ράμπες για ΑμεΑ αλλά και ασανσέρ.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα λειτουργούν στο κέντρο της Πάτρας και θα έχουν προβολή στο διαδίκτυο, ενώ  θα υπάρχει και η σχετική σήμανση στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους εισόδους των δρόμων που αντιστοιχούν στο «χάρτη» του δικτύου του Open Mall, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις  θα προχωρήσουν σε μία σειρά προσφορών προς τους καταναλωτές,  που θα γνωστοποιούν με ποικίλους τρόπους στο αγοραστικό κοινό. Ειδική μέριμνα θα λαμβάνεται και  για τις ευπαθείς ομάδες σε επίπεδο προσφορών και δώρων.

Οι προσφορές  θα γίνονται  με το σύστημα των πόντων που θα αντιστοιχούν σε ευρώ.

Για να μπορέσει ένας καταναλωτής να γίνει δικαιούχος των προσφορών θα πρέπει πρώτα να εγγραφεί στο ανοικτό πολυκατάστημα, να γίνει μέλος του δικτύου των καταστημάτων που ανήκουν σε αυτό, παίρνοντας την κάρτα και κάνοντας τα ψώνια του.

Τα event θα είναι μέσα στο πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις