Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους «Η Μελωδία της Ευτυχίας»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους «...

Επιβλητικά σκηνικά και εξαίσια τραγούδια

Το Ρωμαϊκό Ωδείο πλημμύρισε εχθές από μελωδίες, χρώματα και πολλά χαρούμενα παιδάκια που παρακολούθησαν ένα συγκινητικό μιούζικαλ με εξαίσια τραγούδια. "Η Μελωδία της Ευτυχίας" τα είχε όλα!!

Μια παραγωγή μεγάλων αξιώσεων κι ένα ανοιχτόκαρδο θέαμα αγάπης, για μικρούς και μεγάλους, με πρωταγωνιστές ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 4,5-13 ετών. Για δυόμιση ώρες μικροί και μεγάλοι έζησαν σε μια πραγματικά μαγική ατμόσφαιρα, την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ - ταινία που απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία.

‘Ενα εξαιρετικό καστ ηθοποιών υποστήριξε την ελληνική απόδοση του μιούζικαλ (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η αγαπημένη τραγουδίστρια και ήδη πετυχημένη στο μιούζικαλ Demy (στο ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ), ο Άκης Σακελλαρίου (στο ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ), η Ναταλία Δραγούμη (στο ρόλο της Βαρώνης) και ο Γιώργος Τζαβάρας (στο ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ), ενώ τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ενώ οι χορογραφίες είναι της  Άννας Αθανασιάδη.

Σαν σύννεφο που ξεκαρφιτσώθηκε από τα αυστριακά βουνά, η Demy όρμησε στη σκηνή από την οθόνη του βάθους : η έναρξη της παράστασης ήταν τόσο εντυπωσιακή, που θα ήθελες να συνεχίζεται μέχρι τέλους ο ευφάνταστος αυτός διάλογος θεάτρου - σινεμά. Η ερμηνεία της Demy, η οποία ενσαρκώνει επάξια την γκουβερνάντα, με την οποία έχει ταυτιστεί η Τζούλι Άντριους. Μεγάλο το στοίχημα και τελικά κερδισμένο για την εταιρεία παραγωγής να εμπιστευτεί μια νέαρή τραγουδίστρια κι όχι κάποια ευρέως αναγνωρίσιμη σταρ.

Η Demy απέδειξε πως διαθέτει εξίσου το υποκριτικό βάρος όσο και την εκπαιδευμένη φωνή, τη θεατρικότητα και τη μουσικότητα, την παιδικότητα και την ωριμότητα και κυρίως τον ακαταμάχητο συνδυασμό που απαιτεί ο ρόλος της Μαρίας : τη λάμψη του «κοριτσιού της διπλανής πόρτας» και το αβίαστο συναίσθημα, παρασύροντας έτσι ακόμα και τους πιο στενόκαρδους στη γειωμένη της συγκίνηση.

Τα επιβλητικά σκηνικά, η εύρυθμη σκηνοθεσία, οι εύληπτες στιχομυθίες, τα καθαρά νοήματα, οι προσεγμένες –φωνητικά και υποκριτικά– ερμηνείες όλων των συντελεστών και, ασφαλώς, η επαγγελματικών αξιώσεων παρουσία των αξιολάτρευτων παιδιών-ηθοποιών είναι τα ακαταμάχητα προσόντα αυτού του οικογενειακού μιούζικαλ ελληνικής παραγωγής, που μπορεί να συγκριθεί με εκείνα του Μπρόντγουεϊ και του Γουέστ Εντ.

Ο  αρχικά και σκόπιμα αγέλαστος πλοίαρχος-Άκης Σακελλαρίου σταδιακά «γλυκαίνει» και παίζει με τη θέρμη του καλού θεατρίνου, η Ναταλία Δραγούμη είναι επιβλητική ως βαρόνη αλλά και επαρκής φωνητικά κυρίως στις χαμηλές νότες.

Για την Πάτρα και το Ρωμαικό Ωδείο η σκηνοθεσία της Μελωδίας της Ευτυχίας επιφύλασσε μία έκπληξη αφού στο τέλος η οικογένεια του πλοιάρχου θα έπρεπε να περάσει τα βουνά της Αυστρίας προκειμένου να ξεφύγει από τους Ναζί, έτσι ο Πλοίαρχος και η Μαρία Φον Τραπ μαζί με τα 7 ταλαντούχα παιδιά διέσχισαν τις κερκίδες, έγιναν ένα με τον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο έδωσαν μία ξεχωριστή χαρούμενη νότα στην αυλαία του φετινού 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture