Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μακάρι το νέο σκληρό μνημόνιο να κρύβει και ευχάριστες εκπλήξεις…

Μακάρι το νέο σκληρό μνημόνιο να κρύβει ...
Νασόπουλος Νάσος

Του Ν.Π. Νασόπουλου

Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία, κάποιοι σπουδαίοι δάσκαλοί μου, με είχαν συμβουλεύσει να μην κάνω «εν θερμώ» εκτιμήσεις και αναλύσεις. Είχαν απόλυτο δίκιο, ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παρασύρεται από τις πρώτες εντυπώσεις που διαμορφώνουν κάποιες εξελίξεις και κυρίως δεν πρέπει να παρασύρεται  από συναισθήματα.

Γι αυτό, θα αποφύγω, και αυτή τη φορά, τις γρήγορες εκτιμήσεις με την ευχή, όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες, να μην έχουν γίνει μόνον και μόνον για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Μακάρι, το βροντερό «ΟΧΙ» που υλοποιείται ως οδυνηρό «ΝΑΙ», με τα γνωστά επακόλουθα που είχε και θα έχει η απόφαση για δημοψήφισμα, στο άμεσο μέλλον (δεν έχουν φανεί ακόμα όλες οι συνέπειες από το κλείσιμο των Τραπεζών. Από βδομάδα θα δούμε καταστάσεις πολύ δυσάρεστες, λουκέτα και απολύσεις εννοώ) να μην έγινε μόνον και μόνον για να καμφθούν οι αντιδράσεις του Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Μακάρι, η τελική συμφωνία να μάς επιφυλάσσει, και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως το «κούρεμα» του χρέους και άμεση καταβολή κονδυλίων για την ανάπτυξη. Γιατί, αν δεν υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις, δύσκολα μπορούμε να χωνέψουμε και να αντέξουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις που μας επεφύλασσαν τα μέτρα.

Και μακάρι η κυβέρνηση να έχει έτοιμο σχέδιο στήριξης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πρόσφατες εξελίξεις, ώστε να περιορίσει τις συνέπειες της δεκαήμερης ανωμαλίας…

Ο θάνατος του εμποράκου φέρνει λουκέτα και χιλιάδες νέες απολύσεις, την ώρα που η κυβέρνηση ονειρεύεται εισπράξεις…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις