Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Πλαστικός" εξορθολογισμός

"Πλαστικός" εξορθολογισμός

Του Στάθη Πολίτη

Ένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση φέρεται να έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού της λειτουργίας της οικονομίας.

Ο λόγος για την υιοθέτηση ευρύτερης χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Όποιος έχει βρεθεί σε χώρα του δυτικού κόσμου, γνωρίζει πως η πλειοψηφία των πολιτών σπάνια χρησιμοποιεί μετρητά, καθώς πραγματοποιεί όλες τις συναλλαγές της με πλαστικό χρήμα.

Η πρόταση αφορά βέβαια την υποχρεωτική χρήση καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, μόνο στα νησιά με περισσότερους από 3.000 κατοίκους. Παρ' όλα αυτά, μια τέτοια κίνηση, ξέχωρα από τη διευκόλυνση των συναλλαγών, θα αποτελούσε το πρώτο ουσιαστικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής και θα μπορούσε να καταστήσει σταδιακά εφικτή και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Η κυβέρνηση το προτείνει ως αντίβαρο σε νέες αυξήσεις στην φορολογία. Οι εταίροι οφείλουν να το δεχτούν, καθώς θα είναι ένα από τα ελάχιστα ουσιαστικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.


Στάθης Πολίτης
Επιχειρηματίας 
MSc HRM & IER (LSE)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις