Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ο χορός των ψευδαισθήσεων" έχει κάτι από Πάτρα - Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη

"Ο χορός των ψευδαισθήσεων" έχ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στις 2 Απριλίου

Ο βραβευμένος και πολυδιαβασμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης αφού έκλεισε την άτυπη τριλογία του για τον κοσμοπολιτισμό με την "Άρια, ο κόσμος από την αρχή", φέρνει την πένα του στο σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, με τους ηρωες να χορεύουν τον χορό των ψευδαισθήσεων. Έναν χορό που τους  οδηγεί και στην Πάτρα, το τελευταίο Σάββατο του καρναβαλιού.

 

Η υπόθεση

8 Νοεμβρίου 2011. Ο Αλέξανδρος Σάντσας ή Αλεκίνος δίνει τέλος στη ζωή του διχάζοντας μια ολόκληρη χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Ο Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή στη δεκαετία του ενενήντα. Η μνήμη του ψηλαφεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο. Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

Μια "γεύση" από την επίσκεψη των ηρώων στην Πάτρα τη δεκαετία του ΄90.

 

Το thebest.gr σήμερα δημοσιεύει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο, που κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου 2015, υπό τον τίτλο "Ο χορός των ψειδαισθήσεων" , από τις εκδόσεις "Ψυχογιός".

 

 

"...Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η ιδέα να επικοινωνείς με αγνώστους, να τους πειράζεις και να δέχεσαι τα πειράγματά τους, να χορεύεις και να αστειεύεσαι μαζί τους, με ενοχλούσε κι εμένα. και όταν στην πλατεία Γεωργίου είδαμε γυναίκες να μπαίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με μαύρα ντόμινο και μάσκες, και η Έλια μας εξήγησε τι συμβαίνει, ανατρίχιασα χωρίς να το θέλω. η πλατεία και τα θεωρεία του θεάτρου κατακλύζονταν από άντρες και γυναίκες που χόρευαν υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας. ως εδώ καλά. Δε θα μου άρεσε όμως επ’ ουδενί να είμαι ένας από τους καβαλιέρους χωρίς μάσκα και να πρέπει να αντιμετωπίσω όποια μεταμφιεσμένη ντάμα με επέλεγε για να παίξει μαζί μου...".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Στεφανάκης στο thebest.gr: "Με έθελγε πάντοτε η γοητεία του ημιτελούς, οι έρωτες που δεν εκπληρώνονται..."

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture