Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: 5-4 η ψηφοφορία υπέρ της προκήρυξης της θέσης για το ΔΗΠΕΘΕ - Δεν ανανεώνεται η σύμβαση για Αμπαζή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 5-4 η ψηφοφορία υπέρ της προκήρυξ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Στο θεατράκι στο Μπάρι

Δεν ανανεώνεται τελικά η σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, όπως προέκυψε κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η οποία και έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και πλήθους κόσμου.

Εκτός από το όνομα του Κώστα Καζάκου στο τραπέζι έπεσε και το όνομα της Λίλας Καφαντάρη.

Όσοι βρέθηκαν από το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε στις πρ. σταφιδαποθήκες του Μπάρι, λειτούργησαν ως καταπέλτης απέναντι στον Δήμαρχο για την απόφασή του να απομακρύνει τον Θ. Αμπαζή. Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

18.35 Ιδιαίτερη  αίσθηση έκανε η εισήγηση της Χαριτίνης Καρλιαύτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, η οποία επικαλέστηκε τα λόγια του Μάνου Κατράκη. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ εισήγηση ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ την πρόταση που καταψήφισε το ΚΚΕ στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ


18.15 Πέντε- τέσσερα ήρθε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ. Δηλαδή η απόφαση, όπως αναμενόταν, είναι η μη ανανέωση της σύμβασης του Θοδωρή Αμπαζή και η προκήρυξη της θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το ΚΚΕ μετά την αντίδραση που υπήρξε με την ανακοίνωση Καζάκου, συζητά και  το όνομα της Λίλας Καφαντάρη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, πληροφορία που έγινε δεκτή με πολλά σχόλια και  όχι τόσο κολαλευτικά.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το σύνολο των ανθρώπων τυ πολιτισμού που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατακεραύνωσαν τον Δήμαρχο για την απόφασή του να απομακρύνει τον Αμπαζή ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

 

17.36 Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης υπέρ της  προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει ένταση. Παρών και ο Κώστας Σπατρινός ο οποίος πρότεινε να γίνει πρώτα αξιολόγηση του έργου και μετά να αποφασιστεί η προκήρυξη. Αυτή την ώρα ψηφίζουν τα μέλη του Δ.Σ.

 

16.12 Παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, γίνεται η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ παρόντες είναι και  οι επικεφαλής παρατάξεων Χρήστος Πατούχας και Χρήστος Ντρίνιας. Πληροφορίες λένε ότι θα τοποθετηθεί τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής, όσο και ο Δήμαρχος. Η αίθουσα του Μπάρι είναι κατάμεστη από κόσμο, δεν πέφτει κυριολεκτικά καρφίτσα.

 

 

 

Παρών και ο βουλευτής Αχαίας με το "Ποτάμι", Ιάσων Φωτήλας.

Παρών και ο βουλευτής Αχαίας με το "...

Παρών και ο βουλευτής Αχαίας με το "Ποτάμι", Ιάσων Φωτήλας.

15.50 Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο θεατράκι στο Μπάρι σε ανοικτή συνεδρίαση και για το κοινό. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της επιλογής της δημοτικής αρχής να επαναπροκηρύξει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, γεγονός που σημαίνει ότι έχει επιλέξει την απομάκρυνση Αμπαζή από την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των ανθρώπων του πολιτισμού καθώς ο Αμπαζής είναι μακράν ο καλύτερος καλλιτεχνικός διεθυντής που πέρασε από το θέατρο της Πάτρας.

Την συνεδρίαση του ΔΗΠΕΘΕ η οποία ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι και αναμένεται να είναι επεισοδιακή, παρακολουθούν άνθρωποι του πολιτισμού, του θεάτρου, εργαζόμενοι και μέλη της δραματικής σχολής.

Έξω απο τις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι γίνεται συγκέντρωση η οποία οργανώθηκε μέσω facebook σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αντικατάσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.

Το πρόγραμμα της διαμαρτυρίας περιλαμβάνει και πορεία προς το δημαρχείο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture