Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πλημμελής παρουσίαση της Ορκωμοσίας του Προέδρου

Πλημμελής παρουσίαση της Ορκωμοσίας  του Προέδρου

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Δεν γνωρίζω αν  κάποιοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί  έδειξαν σε απ΄ ευθείας μετάδωσην  την τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αρκετούς που έψαχνα εναγωνίως δεν την βρήκα. Αντ’ αυτής υπήρχαν σε επανάληψη έργα ελληνικά και ξένα ή άλλα επουσιώδη και δευτερεύοντα συγκριτικώς με  την περίπτωσην.

Παρά την έλλειψην αυτήν, περίμενα εναγωνίως την ώραν των ειδήσεων για να δω  το κορυφαίον αυτό γεγονός. Απογοητεύτηκα και εδώ περισσότερον. Μερικοί σταθμοί δεν την είχαν πρώτην είδησην, ως ώφειλεν, αλλά στο μέσον ή τελευταίαν!!!

Προτάσσουν τις ανιαρές πλέον και τετριμμένες ειδήσεις ,  σχοινοτενείς μάλιστα, γύρω από τις θέσεις των δανειστών και τις απόψεις των διαφόρων ασχέτων και μη γύρω από τα οικονομικά της Ελλάδος. Και μας «ζαλίζουν» με καταιγισμόν αριθμών, που ούτε αυτοί ευημερούν πλέον… Στα δελτία προτάθηκαν, σχέδια τρομοκρατών, ο εκβιαστής επιχειρηματίας πτηνοτρόφος με τις τεράστιες θησαυρίσεις, το γεύμα του Βαρουφάκη στο σπίτι του με σαλάτες, καρότα κρασάκι, φρούτα και άλλες λεπτομέρειες.

Τελικώς κάποιαν στιγμήν περί το τέλος ακούσθηκαν και λίγα για την ορκωμοσίαν του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας!

Ο μεγάλος Δάσκαλος  και σοφός επιστήμων, αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος, μας έλεγε στο Πάντειον Πανεπιστήμιον, ότι οι ειδήσεις πρέπει να ακολουθούν κάποιαν ιεράρχισην.  Πρώτα θα αναφέρομεν ότι αφορά τον Αρχηγόν του Κράτους, κατόπιν  τον Πρωθυπουργόν, τους Υπουργούς και ακολούθως  οι λοιπές ειδήσεις. Γενικώς τα θέματα της Πολιτειακής και Πολιτικής δραστηριότητος, προηγούνται  πάντα. Τις θέσεις του αυτές τις εφάρμοσα ακριβώς στην δημοσιογραφικήν μου σταδιοδρομίαν. Και γι’ αυτό παραξενεύτηκα με την παρουσίασην της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου. Πρόκειται για κορυφαίο γεγονός αφού άπτεται του Αρχηγού του Κράτους, ήτοι αυτού καθ’ αυτού του Κράτους δεδομένου ότι εκείνος το αντιπροσωπεύει παντού. Δεν αποτελεί μειονέκτημα στην ροήν των ειδήσεων η επιβαλλομένη ιεράρχηση. Αντιθέτως είναι μειονέκτημα η παρουσίαση ειδήσεων, όπου καρατομούνται άνθρωποι!!! Και είναι διπλό μειονέκτημα  διότι ουδόλως ωφελεί, αλλά αντιθέτως προξενεί εθισμόν στο να βλέπομεν όμοια φρικτά δράματα, αλλά και χείριστον παράδειγμα για τις ευαίσθητες νεαρές ψυχές, γιατί είναι πιθανόν μεταξύ αστείου και σοβαρού να` το εφαρμόσουν!!! Και αν η είδηση παρουσιάσθη μία φοράν είναι βαρύ λάθος, Το ότι όμως συνεχώς την έχομεν καθημερινώς στις οθόνες μας, αποτελεί ασύγγνωστον λάθος κα πλήγμα.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις