Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα - Εκδήλωση μουσικού και επιστημονικού χαρακτήρα "Προστατεύουμε το Δάσος" αυτό το Σάββατο

Πάτρα - Εκδήλωση μουσικού και επιστημονι...

Στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Ρίο σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών

Η κεντρική εκδήλωση της οικολογικού χαρακτήρα έκθεσης «Το Δάσος, μία ζωντανή κοινότητα» που φιλοξενείται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην πανεπιστημιούπολη στο Ρίο, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 14/3/2015 μετά τις 6 το απόγευμα με γενικό σύνθημα «Προστατεύουμε το Δάσος».

Στην εκδήλωση σύμφωνα με το πρόγραμμα, χορωδία μαθητών του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα παρουσιάσουν με ξεχωριστό ενθουσιασμό το τραγούδι: « LA FORET» του Didier Lester.

Στο πλαίσιο της ίδιας βραδιάς, στις 19.30-20.00 έχει προγραμματιστεί και συναυλία με τον ταλαντούχο κιθαρίστα Δημήτρη Μακρή, που αποτελεί ευγενική Χορηγία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Ο κιθαριστής Δημήτρης Μακρής έχει γεννηθεί το 1974 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον Edward Danneberg. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα παίρνοντας το δίπλωμα του άριστα παμψηφεί ξ 2004 από την τάξη του Ε. Ασημακόπουλου.

Από το 2001 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας - Παράρτημα Πάτρας καθώς επίσης και στη δική του σχολή κιθάρας Φόρμιγξ.

Συντονιστής της εκδήλωσης «Προστατεύουμε το Δάσος» θα είναι ο Δημήτρης Τζανουδάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας, Διευθυντής Βοτανικού Κήπου-Βοτανικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι ομιλίες που θα γίνουν στην εκδήλωση θα είναι από τον Θεόδωρο Γεωργιάδη, Ομότιμο Καθηγητή, Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Βλάστηση, Δάσος, Ποικιλότητα της Ελλάδος», τον Γιώργο Μίτσαινα, Λέκτορα, στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Οι ντροπαλοί κάτοικοι των δασών».

Ακόμα θα μιλήσει ο Γεωργακόπουλος Ευθύμιος, Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Αχαΐας με θέμα «Προστατεύω το Δάσος από τις φωτιές».

Θα γίνει και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πρόγραμμα Συναυλίας του κιθαριστή Δημήτρη Μακρή

Συμμετέχει η τελειόφοιτη σπουδάστρια Νταή Ειρήνη.

Αν θυμηθείς το όνειρο μου (duett) Μ. Θεοδωράκης

Βροχή Μ. Χατζιδάκις

Κοντσέρτο Μ. Χατζιδάκις

4 Δημοτικές Εικόνες Κ. Τζωρτζινάκης

Της θάλασσας

Του βουνού

Του κάμπου

Του χωριού

Gnossienne 1 E. Satie

Revoir Paris Ch. Trenet

Gottingen Barbara Brodi

Il pleut dans ma chambre Ch. Trenet

La foule A. Cabral.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας 2015 και την Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

Η έκθεση που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου 2015 θα συνεχιστεί στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο έως και τα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

*Να προσθέσουμε πως την Πέμπτη 12/3/2015 στις 20.00 στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου της Πάτρας στην οδό Φιλοποίμενος 54 θα γίνει η 2η διάλεξη στο πλαίσιο της σειράς «Ψυχανάλυση και Τέχνη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Opportuna.

H δεύτερη αυτή διάλεξη θα γίνει από τον Νίκο Παπαχριστόπουλο και θα έχει θέμα «Γιούκιο Μισίμα, Μαρκησία Ντε Σαντ, τι θέλει η γυναίκα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View