Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τι δείχνουν τα προγνωστικά για τα φετινά Όσκαρ - Διαβάστε τις προβλέψεις των Time, People και Entertainment Weekly

Τι δείχνουν τα προγνωστικά για τα φετινά...

Στην καλύτερη ταινία δίνουν μάχη το "Μεγαλώνοντας" με το "Birdman" και στον α' ανδρικό οι Μ. Κίτον και Έντι Ρεντμέιν

Ως γνωστό αυτή την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 (ξημερώματα Δευτέρας 23/2 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η 87η τελετή των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC και θα αναμεταδοθεί στην Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά από το συνδρομητικό κανάλι της Nova.

H τελετή θα φιλοξενηθεί στο Dolby Theatre στο Hollywood του Los Angeles της Καλιφόρνια.

Tα στοιχήματα όπως πάντα όσο πλησιάζουμε στην λαμπερή βραδιά που φέτος θα παρουσιάσει ο 41χρονος ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις, δίνουν και παίρνουν ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη αναμένεται να δουν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες την τελετή.

Το thebest.gr συγκέντρωσε τις προβλέψεις για τους νικητές από τρία έγκυρα Αμερικανικά έντυπα, το Entertainment Weekly που μάλιστα στο τελευταίο τεύχος του φιλοξενεί ανώνυμα και τις ψήφους 9 μελών της Ακαδημίας από διαφορετικούς κλάδους, το Time και το People.

To Τime λοιπόν απ’ όσο είδαμε, ψηφίζει για καλύτερη ταινία της χρονιάς 2014 το εξαιρετικό πράγματι «Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας» και επιλέγει να δώσει το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στον Μεξικανό σκηνοθέτη του ίδιου φιλμ, τον 51χρονο Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου.

Για τον α’ γυναικείο ρόλο το Τime επιλέγει το απόλυτο φαβορί Τζουλιάν Μουρ για το «Still Alice» (αν η Μουρ κερδίσει όπως γράφτηκε, θα είναι μόλις η 2η ηθοποιός της ηλικίας των 50 και κάτι που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο) και στον α’ ανδρικό τον Άγγλο Έντι Ρεντμέιν της «Θεωρίας των Πάντων» όπου ερμηνεύει συγκλονιστικά τον ανάπηρο επιστήμονα αστροφυσικό Στίβεν Χώκινγκ.

Για τους β’ ρόλους το Τime επιλέγει τα φαβορί, τον Τζέι Κέι Σίμονς του «Whiplash – Χωρίς Μέτρο» ως τον τύραννο καθηγητή σε μουσικό ωδείο της Ν. Υόρκης και την Πατρίτσια Αρκέτ του «Μεγαλώνοντας» ενώ στο πρωτότυπο σενάριο το Time δίνει το «χρυσό» στο «The Grand Budapest Hotel».

Το περιοδικό «People» μιλά για ντέρμπι στην μεγάλη κατηγορία της βραδιάς, της καλύτερης ταινίας ανάμεσα στο «Boyhood – Μεγαλώνοντας» και το «Birdman» με το πρώτο να έχει βραχεία κεφαλή ενώ στον α’ ανδρικό το People προτιμά τον Μάικλ Κίτον με δεύτερη επιλογή τον Εντ Ρεντμέιν.

Στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες των ηθοποιών και το People εκτιμά πως θα κερδίσουν η Τζουλιάν Μουρ, ο Τζέι Κέι Σίμονς και η Πατρίτσια Αρκέτ ενώ για τον «Ελεύθερο Σκοπευτή – American Sniper» του Κλιντ Ίστγουντ που έχει υποψηφιότητα και για καλύτερη ταινία, το περιοδικό αναφέρει πως μάλλον θα περιοριστεί στο Όσκαρ καλύτερου ήχου αν και επισημαίνει και την σχετική δυναμική του 40χρονου πρωταγωνιστή Μπράντλει Κούπερ ως αουτσάιντερ για επικράτηση στον α’ ανδρικό ρόλο!

Πάμε τέλος στο Entertainment Weekly που στην καλύτερη ταινία θεωρεί πως το «Boyhood – Mεγαλώνοντας» που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία όπως Χρυσή Σφαίρα και των κριτικών ενώσεων θα τα καταφέρει αν και έχει χάσει πολλή από την αρχική του φόρα με το «Birdman» (που έχει κερδίσει το βραβείο βαρύνουσας σημασίας του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών - PGA) να είναι πολύ κοντά. Όπως σημειώνει το αφιέρωμα του περιοδικού, το «indie epic» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που γυρίστηκε σταδιακά μέσα σε 12 χρόνια και συγκίνησε με το θέμα του θα είναι ο «ήσυχος επαναστάτης» της βραδιάς και θα «κλέψει» το Όσκαρ και το σώου!

Στην κατηγορία της σκηνοθεσίας παρότι για πολλούς θεωρείται ότι Λινκλέιτερ πέτυχε ένα σημαντικό κινηματογραφικό επίτευγμα, εν τούτοις η δόξα των Όσκαρ μάλλον θα πάει στον Ινιαρίτου που πραγματικά μας χάρισε μία εμπνευσμένη σε επίπεδο τεχνικής, θεματολογίας και κατεύθυνσης ηθοποιών ταινία, το «Birdman». Ο Ινιαρίτου έχει και το αβαντάζ ότι κέρδισε το βραβείο του κλάδου του, του DGA, του Σωματείου δηλαδή των σκηνοθετών.

Επίσης για τον α’ γυναικείο ρόλο το Εntertainment Weekly υπογραμμίζει την σιγουριά του πως το Όσκαρ οδεύει φέτος χωρίς αμφιβολία στην 54χρονη Τζουλιάν Μουρ για το «Still Alice». Από τα βραβεία των κριτικών ενώσεων, μόνο η Νέα Υόρκη κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση και βράβευσε την Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία είναι επίσης υποψήφια για Όσκαρ για το «Two Days, One Night».

Το φιλμ αυτό των αδελφών Νταρντέν θα το δείξει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στις 2 Μαρτίου 2015 ατην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Στον α’ ανδρικό ρόλο, ο Μάικλ Κίτον του «Birdman» που θεωρείται το μεγάλο φαβορί εδώ και καιρό, κινδυνεύει από τον Έντι Ρεντμέιν, ο οποίος έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι κέρδισε το βραβείο του σωματείου του, του SGA και μην ξεχνάμε πως οι ηθοποιοί είναι η πλειοψηφία μεταξύ των μελών της Ακαδημίας (τα μέλη στο σύνολο ξεπερνούν τα έξι χιλιάδες).

Το Εntertainment Weekly στους β΄ ρόλους συντάσσεται με τα φαβορί Πατρίτσια Αρκέτ και Τζέι Κέι Σίμονς.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες το περιοδικό εκτιμά πως τα Όσκαρ θα δοθούν, για το πρωτότυπο σενάριο στο «Grand Budapest Hotel» και για το διασκευασμένο στο «Παιχνίδι της Μίμησης», του μοντάζ στο «Μεγαλώνοντας», της φωτογραφίας στον Εμανουέλ Λουμπέσκι του «Birdman», των σκηνικών και των κοστουμιών στο «Grand Budapest Hotel» (των κοστουμιών αναμένεται να πάει στην ήδη τροπαιούχο Μιλένα Κανονέρο), του μέικ απ στο «Foxcatcher», των οπτικών εφέ στο «Dawn of the Planet of the Apes», του ήχου στο «American Sniper» και των ηχητικών εφέ στο «Χωρίς Μέτρο – Whiplash», του μουσικού σκορ στο «Η θεωρία των πάντων», του τραγουδιού στο «Glory» των Common και Τζον Λέτζεντ από την «Selma», της ξενόγλωσσης ταινίας στην «Ida» από την Πολωνία, του φιλμ κινουμένων σχεδίων στο «Big Hero 6» και του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο «Citizenfour».

Βέβαια πέρα από το που θα δοθούν τελικά τα φετινά Όσκαρ, το ενδιαφέρον θα στραφεί και στα ρούχα των σταρ και ειδικά των γυναικών ενώ όπως πάντα η πιο συγκινητική στιγμή θα είναι το αφιέρωμα in memoriam σε όσους καλλιτέχνες του κινηματογράφου έφυγαν από τη ζωή την περασμένη χρονιά.

*Την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν και πολλοί Πατρινοί σινεφίλ, λάτρεις των Όσκαρ.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture