Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

O Nιγηριανός, ο Έμπολα και οι λαμπάδες στην Παναγία τη Γηροκομίτισσα

O Nιγηριανός, ο Έμπολα και οι λαμπάδες σ...

Tης Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Αν δεν είχε τα τραγικά του ...κρόσια, θα ήταν  άκρως γραφικό αυτό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ενδεικτικό - σε κάθε περίπτωση- της φοβίας του ...μελαμψού, η οποία  ήταν που ήταν εγκατεστημένη στην άνω κοιλιακή χώρα του ρατσισμού, ήρθε και ο Έμπολα  για να την κάνει βαρύ έλκος.

Ένα Νιγηριανός, κάνει το... έγκλημα να ασθενήσει και να προσέλθει ημέρα γενικής εφημερίας στο νοσοκομείο και δη στα επείγοντα, εκεί δηλαδή που πάει όποιος ασθενεί νύχτα, είτε πρόκειται περί επίμονου πυρετού, είτε περί εξανθημάτων στο δέρμα, είτε περί ατυχήματος παντός είδους...

Ο άνδρας φτάνει στο νοσοκομείο και άμα τη εμφανίσει, αρχίζει ο πανικός να καβαλάει τα κρεβάτια του νοσοκομείου, να πηδάει πάνω από τα ράντζα, να τρίβει τα χέρια του με οινόπνευμα και να σταυροκοπιέται, κάνοντας τάματα δίμετρες λαμπάδες στην Παναγία τη Γηροκομίτισσα.

Ο σκοτεινός και πανούργος Έμπολα, είχε ξεφύγει από τις ειδήσεις και είχε διεισδύσει στο νοσοκομείο με τη μορφή ενός δύστυχου Nιγηριανού που και ο ίδιος με την πλύση εγκεφάλου που μας έχει γίνει κοίταζε καχύποπτα το χέρι του και αρνείτο να το ...ακουμπήσει.

Νιγηριανός και με πυρετό, ίσον ο Έμπολα μεταμορφωμένος για την κυρία- συνοδό του διπλανού ράντζου που κάτι πήρε το αυτί της και άρχισε να τρέμει διαδίδοντας την είδηση ότι «κάτι φοβούνται οι γιατροί» και να΄σου άπαντες, ασθενείς και συνοδοί, να αναζητούν μάσκες για να σωθούν και κάποιος, πιο πονηρός, να παίρνει κρυφά τηλέφωνο τα κανάλια για να τα ενημερώσει, έτσι για να υπάρχει κάποιος έλεγχος και να ληφθούν όλα τα μέτρα γιατί «δεν έχουμε και πολύ εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία».

Το νοσοκομείο τελικά τέθηκε σε γενικό συναγερμό, αλλά λίγες ώρες μετά το λαμπάκι έσβησε.

Ο Νιγηριανός, ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες μια χαρά περίμενε στα επείγοντα μέχρι να έρθει η σειρά του, δεν έπασχε τελικά από Έμπολα αλλά από μια κλασσική λοίμωξη του αναπνευστικού, από αυτή που μπορεί να πάθουν οι άνθρωποι όλων των φυλών και των χρωμάτων. Οι υπόλοιποι έπασχαν, από ...αφρικανικό τρόμο.

Αλλά ας το δούμε ανάποδα.

Και αν είχε Έμπολα ο Νιγηριανός ή ο Έλληνας που καθόταν δίπλα του, τι θα συνέβαινε;

Εδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Διότι μαθαίνουμε ότι στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής που  πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με ευθύνη του υπουργείου υγείας, διαπιστώθηκε ότι τα πάντα είναι στον αυτόματο πιλότο, καθώς στο ερώτημα πως θα δράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  σε περίπτωση καταγραφής πιθανού κρούσματος, τα πάντα παραπέμφθηκαν σε εγκυκλίους που θα σταλούν, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό το «θα» στην Ελλάδα.

Και το καλύτερο; Όπως αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, μέχρι στιγμής η ιατρική και νοσοκομειακή κοινότητα της περιοχής γνωρίζει περί αντιμετώπισης Έμπολα  τα ίδια ακριβώς που γνωρίζουν και οι πολίτες, από τις ειδήσεις!

Άρα, σε απλά ελληνικά, ο πιο σοφοί  άνθρωποι ήταν αυτοί  που  απευθύνθηκαν στην Παναγία τη Γηροκομίτισσα,   με τις δίμετρες λαμπάδες.

Aυτή δεν περιμένει εγκυκλίους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις