Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Διάσωση πρώτης κατοικίας και απαλλαγή 80% των χρεών από δημόσιο υπάλληλο

Πάτρα: Διάσωση πρώτης κατοικίας και απαλ...

Η απόφαση εκδόθηκε στον Πόρο με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας

Μία νέα εξαιρετική απόφαση για υπερχρεωμένο δανειολήπτη πιστώθηκε στο ενεργητικό της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας (Ηρώων Πολυτεχνείου 50, Πάτρα).

Απόφαση που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου), προς όφελος δανειολήπτη ο οποίος εκτός από τη διάσωση της κύριας κατοικίας του, είδε με ανακούφιση το χρέος του να μειώνεται κατά 80%.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Χ., 53 ετών έγγαμος και δημόσιος υπάλληλος, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις και καταργήσεις δώρων και επιδομάτων, έφτασε να εισπράττει 1.350 ευρώ μηνιαίως, πράγμα που τον οδήγησε στη μη εξυπηρέτηση των δανειακών συμβάσεων που είχε συνάψει παλαιότερα.

Συμπεριλαμβανομένου και της ανεργίας της συζύγου του, έβλεπε το χρέος του να εκτοξεύεται από τους τόκους, ενώ ο βρόγχος των Τραπεζών και η αγενής τακτική των εισπρακτικών εταιριών, επιδείνωναν την κατάσταση.

Το συνολικό του όφελος ανήλθε στο ποσό των 126.332,27 Ευρώ, χωρίς να υπάρχει καμιά διάθεση διευθέτησης ή διακανονισμού από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, που απαιτούσαν άμεσα την πλήρη εξόφληση των οφειλών του.

Μη έχοντας καμία άλλη διέξοδο και με το φόβο του πλειστηριασμού της πρώτης του κατοικίας, κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας όπου η κ. Διονυσία Ντούσια και ο κ. Νίκος Μπιστίνας, συντόνισαν τις κινήσεις για την προσφυγή του στο Νόμο Κατσέλη.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, το Ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου) εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 38/2014 απόφαση που: «Καθορίζει τις μηνιαίες καταβολές επί μια πενταετία σε τριακόσια (300,00) Ευρώ συνολικά. ΕΞΑΙΡΕΙ από την εκποίηση την κύρια κατοικία του αιτούντος, ήτοι μια κατοικία ισογείου, εμβαδού 128 τ.μ., καθώς και τρεις αποθήκες εμβαδού 200 τ.μ., 90 τ.μ. και 10 τ.μ. αντιστοίχως.

Καθορίζει τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για την διάσωση της κατοικία του στο ποσό των ογδόντα τριών Ευρώ και τριάντα λεπτών (83,30) μηνιαίως για δέκα (10) χρόνια μετά από περίοδο χάριτος πέντε (5) ετών. Συνολικά δηλαδή, για το χρέος των 126.332,27 Ευρώ θα καταβληθούν (60Χ300)+(120Χ83,30)= 27.996 Ευρώ σε διάστημα 15 ετών.

Η απόφαση αυτή ικανοποίησε όπως είναι φυσικό και τον αιτούντα αλλά και τους υπευθύνους της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας που είδαν τις προσπάθειές τους να στέφονται με επιτυχία. Να σημειωθεί επίσης ότι σε μια άλλη υπόθεση υπερχρεωμένου δανειολήπτη 37 ετών από το Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας, επετεύχθη ο ορισμός μηδενικών καταβολών μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει προσδιοριστεί στις αρχές του 2017.

Ο αιτών έχει οφειλές ύψους 300.000 Ευρώ περίπου, ενώ έχει καταστεί ανάπηρος σε ποσοστό 80% μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η απόφαση αυτή ορίστηκε με την υπ. αριθμόν 212/2014 προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Μεσολογγίου σε αίτηση που κατατέθηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά