Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Ναύπακτο για την εορτή του Μητροπολίτη Ιερόθεου, παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αλλά και ο Μητροπολίτης Πατρών

Στη Ναύπακτο για την εορτή του Μητροπολί...

"Σε μία περίοδο υλιστική που κυρίαρχο ρόλο παίζει το βόλεμα, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος διάλεξε να υπηρετήσει το φτωχό και υαπεινό", είπε ο κ.κ. Ιερώνυμος

Επί τη εορτή του Αγίου Ιεροθέου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετέβη στη γειτονική Ναύπακτο και συλλειτούργησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή καθώς και τους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, Φαναριοφαρσάλων κ.κ. Τιμόθεο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λαμπρή αρχιερατική Θεία λειτουργία το περασμένο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου παρέστη και ευχήθηκε τα δέοντα στον κ.κ. Ιερόθεο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του στο σάιτ nafpaktianews.gr (απ’ όπου και το βίντεο), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο πλούσιο συγγραφικό έργο του κ.κ. Ιεροθέου και τη δυνατότητα που είχε πριν ακόμη τον γνωρίσει από κοντά να τον μελετήσει μέσα από τα βιβλία του.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε ακόμα όχι υπομονή αλλά υπομονές στο δύσκολο έργο που επιτελεί ενώ αναφέρθηκε και στην μεταβατική περίοδο της Μητροπόλεως Ιωαννίνων που ήταν κενή, όταν και είχε δεχθεί την επανειλημμένη παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου αλλά και άλλων παραγόντων ώστε να μετατεθεί στην επισκοπή των Ιωαννίνων. Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε τα λόγια του κ. Ιεροθέου, κλήθηκα να υπηρετήσω και να διακονήσω τον λαό της Ναυπάκτου παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες και δεν θα τον εγκαταλείψω όσο ζω!

«Σε μια περίοδο υλιστική (συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος), με όλα τα προβλήματα που βιώνουμε, που πρωταρχικό ρόλο παίζει το βόλεμα και ο εαυτός μας, ο κ.Ιερόθεος διάλεξε το φτωχό και ταπεινό να υπηρετήσει».

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Παρόντες ακόμα από την Πάτρα ήταν και ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Λύχνος της Μητροπόλεως και ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις