Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εγκαινιάζεται το νέο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου στο Παναχαϊκό

Πάτρα: Εγκαινιάζεται το νέο καταφύγιο το...

Στο οροπέδιο Πρασούδι

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών την Κυριακή  12 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 εγκαινιάζει το  ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο  οροπέδιο Πρασούδι στο Παναχαϊκό όρος.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί οι αρχές της περιοχής μας, εκπρόσωποι  φορέων και οργανισμών, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής  και όλοι οι ορειβάτες και ορειβάτισσες που αγαπούν τα Ελληνικά βουνά.

Ο Σύλλογος μας από το  1928  προσπαθεί για την διάδοση και ανάπτυξη των ορεινών δραστηριοτήτων και των χειμερινών Ολυμπιακών αγωνισμάτων στην περιοχή μας και στη χώρα μας. Το καταφύγιο που έχουμε την χαρά να εγκαινιάζουμε  έχει ιστορία πολλών δεκαετιών. Τα πρώτα θεμέλια του μπήκαν στα 1938 από τα στελέχη του Συλλόγου μας, σε ιδιόκτητο γήπεδο πέντε στρεμμάτων που αποκτήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας στο οροπέδιο του Πρασουδιού σε υψόμετρο 1760 μετ. ιδανική θέση για χιονοδρομία, χειμερινή ορειβασία κλπ.

Στα χρόνια του πολέμου υπέστη πολλές καταστροφές και κατά την διάρκεια των χρόνων απαξιώθηκε και σχεδόν καταστράφηκε.

Μόλις το   2013 ο σύλλογος μας, μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε   να εντάξει την χρηματοδότηση  για την ανακατασκευή του καταφυγίου  στο πρόγραμμα «Αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» με φορέα υλοποίησης την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉ ΑΕ .

Το σημερινό καταφύγιο  που διαθέτει σύγχρονη δόμηση, υλικά και  παροχές, θα είναι ένα καλό εργαλείο για την πραγματοποίηση των στόχων του Συλλόγου και θα φανεί χρήσιμο στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις