Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να λοιπόν που φτάνουμε με το καλό στον τερματισμό

Να λοιπόν που φτάνουμε με το καλό στον τερματισμό

Γράφει ο Γιώργος Βιδάλης

Να λοιπόν που φτάνουμε με το καλό στον τερματισμό της προεκλογικής περιόδου. Ομως τούτος ο τερματισμός δεν θα είναι αποτέλεσμα μέγιστης ταχύτητας ούτε καλής αντοχής.

Αυτά προκαλούν καλές επιδόσεις μόνο στον αθλητικό στίβο. Στον πολιτικό στίβο μετράνε  άλλα

-Μετράει πρώτα απ'όλα, πόσο κατάφεραν οι συνδυασμοί και οι επι κεφαλής τους να πείσουν τους δημότες γιά τις καλές προθέσεις τους. Και για να διαπιστώσει καλές προθέσεις ο δημότης σ' ένα συνδυασμό απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν προθέσεις. Και προθέσεις στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν τα προγράμματα δηλαδή οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ απέναντι στους δημότες και όχι σε κομματικά και άλλα συμφέροντα. Η παράταξη “ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ” και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ δεν κρύφτηκε πίσω από αίωλα φληναφήματα. Εδωσε με παρρησία αυτό που μπορεί να κάνει γιά την πόλη στη σημερινή οικονομική και ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ συγκυρία.

-Μετράει δεύτερον  πόσο κατάφεραν οι συνδυασμοί και οι επι κεφαλής τους να πείσουν τους δημότες πως οι όποιες δεσμεύσεις τους, αποτελούν εφικτούς και υλοποιήσιμους στόχους και όχι πομφόληγες.  Η παράταξη “ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ” και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ όχι μόνο παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ρεαλίστικό, μα ταυτόχρονα απέδωσαν και τον “λογαριασμό” κάνοντας τον απολογισμό της παρελθούσης θητείας, με θάρρος και ειλικρίνεια τονίζοντας και τα λάθη που γίνανε σε μιά πορεία που δεν είχε μόνο την αφαίμαξη των πόρων της αυτοδιοίκησης (μόνο στον πολιτισμό τα 6 εκ. ΕΥΡΩ του 2010 έχουν γίνει 2,2 σήμερα)      αλλά και την   εξοργιστική μείωση του προσωπικού του δήμου.

-Τέλος μετράει η ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ στους στόχους.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ στις πολιτικές θέσεις. Εδώ ας μου επιτραπεί λίγο να σταθώ.

Το κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) στο οποίο ο Γιάννης Δημαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι ανήκε, σε όλες του τις διακηρύξεις προέτασσε την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης. Είχε ξοδευτεί πολύ μελάνη και είχαν γίνει αρκετές ημερίδες και συνδιασκέψεις γιά την περιβόητη ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης. Αυτά όμως πάντα μέναν στα χαρτιά. Ο Δημαράς τάραξε τα λιμνάζοντα με αποτέλεσμα την ασθμαίνουσα προσπάθεια πολλών να αποδείξουν σήμερα το ανεξάρτητο της παράταξής τους, εξαιρουμένου βέβαια του κ. Πελετίδη που συνεπέστατος με την πολιτική του κόμματός του αποποιείται τον τίτλο του ανεξάρτητου. Απεναντίας  ο κ, Χριστόπουλος αποποιείται  την κομματική του δέσμευση προβάλλοντας ορισμένες “μετατάξεις” δημοτών που αποσυντονισμένοι μέσα στο λαβύρινθο της κομματικής εγκατάληψης μπέρδεψαν όπως έλεγα σε προηγούμενο σημείωμά μου το σκόρδο με το κρεμμύδι.

Η επιλογή στο Δήμο Πατρέων της παράταξης “ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ” και του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ αντιπαραβάλλει και κατοχυρώνει τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ και την ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Τα έχει ανάγκη αυτά η πόλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις