Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επιστρέφει στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου "Απόλλων" η παράσταση "Patrasso, Οι Πόλεις Ξεχνάνε"

Επιστρέφει στην σκηνή του Δημοτικού θεάτ...

Στις 2, 3, 4 και 5 Μαίου 2014, στις 21.30 - Η σκηνοθεσία είναι του Πατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μίλτου Νίκα

Είχε πρωτοπαρουσιαστεί πέρυσι τον Ιούνιο και επιστρέφει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» τις πρώτες μέρες του Μαίου. Ο λόγος για την παράσταση «PATRASSO, Οι Πόλεις Ξεχνάνε» που θα ανέβει στις 2, 3, 4 & 5 Μαίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στις 21:30.

Η σκηνοθεσία είναι του Πατρινού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μίλτου Νίκα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου Talking Lands: Διάλογοι μεταξύ των τόπων Απουλίας και Ελλάδας είχε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, 2 εργαστήρια διάρκειας 30 ημερών με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους, με θέμα την αφήγηση και την προφορική παράδοση.

Με την καθοδήγηση του ταλαντούχου ηθοποιού και σκηνοθέτη Μιλτιάδη Νίκα (ο οποίος έπαιξε και στη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Πάτρα Μπάρι»), οι ομάδες αφήγησης ανέλαβαν να συλλέξουν στοιχεία, κυρίως μέσα από βιβλιογραφική έρευνα, για την Ιταλική παροικία της Πάτρας προκειμένου να συγκεντρωθεί υλικό για τη δημιουργία μίας αφηγηματικής παράστασης με τις ιστορίες που θα προέκυπταν.

Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων λοιπόν φιλοξένησε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αυτών των εργαστηρίων, δηλαδή την παράσταση Patrasso – Οι Πόλεις Ξεχνάνε» το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η κάθε πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχει σώμα, πρόσωπο, μέλη, φωνή, μνήμες. Έχει μυρωδιές, σημάδια από παλιά και νέα τραύματα, γιατρεμένα και αγιάτρευτα. Η πόλη είναι σαν μια πλάκα γραμμοφώνου, όλοι οι άνθρωποι που έζησαν σε αυτήν αφήνουν τα ίχνη τους, τη δικιά τους χαρακιά. Η πόλη μιλάει, λέει τις ιστορίες της σε αυτούς τους λίγους που έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά για να ακούσουν. Οι άλλοι, οι πολλοί, προσπερνούν τρέχουν για άλλο ένα meeting.

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που τρέχουν και έτσι δεν μένει πια κανείς να ακούσει αυτές τις ιστορίες. Με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ομιλούντες Τόποι» που έχει να κάνει με την αφήγηση, θέλουμε να ακουστούν αυτές οι ιστορίες που ξεχνιούνται και χάνονται. Το θέμα που μας κέντρισε την περιέργεια και έγινε το αντικείμενο της έρευνας μας είναι οι Ιταλοί της Πάτρας.

Το υλικό αυτής της παράστασης αποτελείται από αληθινές προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων με Ιταλικές ρίζες που ζουν ανάμεσα μας, όπως αναφερόταν στο σχετικό δελτίο Τύπου για την πρώτη παράσταση.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Νίκας, Video: Παναγιώτης Φαφούτης, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Μουσική Επιμέλεια: Κόμη Ξενόγιαννη.

Παίζουν οι Γιώργος Μάρκου, Φιορέλα Μαστρόκαλου, Κόμη Ξενόγιαννη, Γιάννης Πετρούτσος και η Σεσίλια Χαρμπίλα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture