Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία έγινε το 29ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Τομέως Επιστημόνων «Χριστιανικής Εστίας Πατρών»

Με επιτυχία έγινε το 29ο Παιδαγωγικό Συν...

Συμμετείχαν άνω των 800 συνέδρων

Με τη συμμετοχή άνω των 800 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 29ο Παιδαγωγικό Συνέδριο που οργάνωσε ο τομέας επιστημόνων της Χριστ. Εστίας Πατρών και είχε ως γενικό θέμα: μ«Οι σύγχρονες θεσμικές κρίσεις υπό το φως της πολιτείας και των διδαχών του πατρο-Κοσμά Αιτωλού(300 χρόνια από τη γέννησή του: (1714-2014)»

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν τις εξής εισηγήσεις:

α) «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ο Μέγας διδάσκαλος και φωτιστής του γένους», από τον π. Ευάγγελλο Πριγκιπάκη, Δρ. Θεολογίας, Καθηγητή Προτ. Πειραματικού Γυμνασίου.

β) «Επίκαιρα κοινωνικά μηνύματα από τις διδαχές και τη ζωή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού», από τον π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, Καθ. Θεολογικής Α.Π.Θ.

γ) «Σύγχρονο Σχολείο: Παιδαγωγικές Αρχές και μέθοδοι διδασκαλίας», από την κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Φιλόλογο, Σχολική Σύμβουλο.

δ) «Αποκατάσταση και ισχυροποίηση της χριστιανικής ταυτότητας του έθνους μας», από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά (πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να έρθει και η εισήγησή του μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη)

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε με την τελετή του αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων κ. Ι. Δημαράς, ο αντιδήμαρχος κ. Χαρ. Στανίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πολίτης Σπ., ο νομαρχ. Σύμβουλος κ. Αριστ. Μπουχάγιερ.

Το συνέδριο επισφράγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο οποίος ζήτησε  να γίνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί «πατροκοσμάδες», να ομιλούν για Χριστό και Ελλάδα και να πιστεύουν ότι κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος.

Παρέστησαν πλήθος σχολικών Συμβούλων, στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Πριν τη λήξη του συνεδρίου, η χορωδία των φοιτητών της Χ.Φ.Δ. απέδωσε τροπάρια από την υμνολογία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού.

Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και μαγνητοσκοπήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ.

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture