Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 400 δημότες εξετάστηκαν δωρεάν στα Δημοτικά Ιατρεία

Πάτρα: Πάνω από 400 δημότες εξετάστηκαν ...

Με επιτυχία η πρωτοβουλία για τον υπολογισμό του καρδιαγγειακού κινδύνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, για τον υπολογισμό του καρδιαγγειακού κινδύνου. Πάνω από 400 πολίτες προσήλθαν κατά το τριήμερο 11,12 και 13 Ιουνίου 2013, στα τρία Δημοτικά Ιατρεία όπου υποβλήθηκαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση, το λιπιδαιμικό προφίλ, το σάκχαρο, ενώ έγινε καταγραφή της καπνιστικής συνήθειας και των δημογραφικών χαρακτηριστικών.

Σε όσους συνδημότες εξετάστηκαν στα Δημοτικά Ιατρεία, που στεγάζονται στους χώρους των 3 ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού, δόθηκαν από τους εθελοντές γιατρούς οδηγίες για τις διατροφικές συνήθειες και τη σημασία της άσκησης στα πλαίσια υγειονοδιαιτιτικής συμπεριφοράς.

Όπως τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος των Δημοτικών Ιατρείων Γιώργος Μαντζουράνης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και νοσηρότητας.

Η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Δημοτικό Ιατρείο του ΚΑΠΗ Αγυιάς, επεσήμανε τη σημαντικότητα τέτοιων δράσεων και τόνισε, ότι τέτοιες οργανωμένες κινήσεις παρέμβασης κι ευαισθητοποίησης είναι απαραίτητες και θα συνεχιστούν και στο μέλλον τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο στα όρια του «Καλλικρατικού» Δήμου Πατρέων.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε την 6η ΥΠΕ για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί κι αφορά την πολύ επιτυχημένη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις