Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ενωτική Κίνηση Πάτρας επισκέφτηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μιντιλογλίου και Ροϊτίκων

Η Ενωτική Κίνηση Πάτρας επισκέφτηκε τα Δ...

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος δεσμεύτηκε να φέρει τα θέματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο

Τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μιντιλογλίου και Ροϊτίκων επισκέφτηκε την Δευτέρα το απόγευμα η Ενωτική Κίνηση Πάτρας για να βρεθεί και πάλι στο ίδιο έργο θεατής, έργο που ακούει στο όνομα εγκατάλειψη και απαξίωση της Πάτρας.

Το κλιμάκιο της Ε.Κ.Π, με επικεφαλή τον Δημήτρη Κατσικόπουλο άκουσε από κοντά τα προβλήματα των παραπάνω περιοχών, που αν και μπήκαμε ήδη στο 2013, ακόμα δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης ενώ οι κάτοικοι των Δημοτικών αυτών διαμερισμάτων είναι αναγκασμένοι, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να φέρνουν πόσιμο νερό από άλλες περιοχές ή και να αγοράζουν.

Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση του οικογενειακού προϋπολογισμού, μεσούσης της βαριάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος της βαριάς εγκατάλειψης από τον Δήμο Πάτρας, που μόνο εισπράττει και δεν προσφέρει, ανταποδοτικά, σχεδόν τίποτε στους κατοίκους.

Αξιοσημείωτο είναι το υψηλό, για την εποχή, κόστος των τελών των Δημοτικών βυτίων, που αδειάζουν τους βόθρους (αφού δεν υπάρχει όπως προαναφέραμε δίκτυο αποχέτευσης) των οικιών, των πιο πάνω περιοχών, κάτι που πολλές φορές αναγκάζει τους κατοίκους να κάνουν «εκπτώσεις» στην διαχείριση των βόθρων τους και αγωγοί ομβρίων ή ξεροπόταμοι να είναι συχνοί αποδέκτες των φορτίων αυτών, με ότι αυτό συνεπάγετε.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν επίσης και στην εσωτερική οδοποιία.

Κατά την συνάντηση με τους πρόεδρους και τα μέλη των δημοτικών διαμερισμάτων ο Δημήτρης Κατσικόπουλος δεσμεύτηκε να φέρει τα θέματα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση τονίζοντας παράλληλα πως… «η σημερινή Δημοτική αρχή παρατηρεί και δεν παρεμβαίνει στα οξυμένα προβλήματα. Όταν κάτι χαλάσει δεν το φτιάχνουν ξανά και αυτό το βλέπουμε σε όλη την Πάτρα.

Τα πράγματα από τραγικά γίνονται τραγικότερα.

Οι δημότες νιώθουν τον Δήμο τους μακριά, ξένο προς αυτούς και αυτό είναι πολύ άσχημο. Όταν δεν μπορείς να ελπίζεις στον Δήμο σου τότε όλα καταρρέουν. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Αυτή η δημοτική αρχή είναι η ταφόπλακα της πόλης μας  και πρέπει να φύγει άμεσα γιατί συσσωρεύει τόσα πολλά προβλήματα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της επόμενης δημοτικής αρχής.

Όλοι οι δημότες παραπονούνται.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;

Η Πάτρα γύρισε πολλά χρόνια πίσω, δυστυχώς».

Κατά την επίσκεψη του ο Δημήτρης Κατσικόπουλος  συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Φώτη Δημακόπουλο, Γιώργο Καυκά, Γιώργο Μπινιέρη, Αλέξη Σκαρμέα και Νίκο Τζανάκο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις