Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται Πάτρα ο Χαικάλης με την παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Έρχεται Πάτρα ο Χαικάλης με την παράστασ...

Το χιουμοριστικό επιθεωρησιακό έργο θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Ωδείο στις 30 και 31 Ιουλίου

Το νέο θεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια με τίτλο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» το οποίο υπογράφει και σκηνοθετικά θα παρουσιαστεί σε εκτενή περιοδεία ανά την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι. Στην παράσταση που θα έχει μοντέρνο επιθεωρησιακό χαρακτήρα πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου Παύλος Χαικάλης ο οποίος κατάγεται από το Κατάκολο της Ηλείας και έχει ζήσει στην Πάτρα τα μαθητικά και νεανικά του χρόνια.

Την παράσταση παρουσιάζει η «Θεατρική Διαδρομή» σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας με κατάληξη την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα. Στην Πάτρα η παράσταση αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Ωδείο το διήμερο 30 και 31 Ιουλίου ενώ στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί και στην Ήλιδα στις 21 Ιουλίου και στο Αγρίνιο στις 27/7.

Στην παράσταση που αναμένεται με ενδιαφέρον παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Πάνος Σταθακόπουλος ο οποίος επίσης είναι Ηλείος στην καταγωγή και η Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.

Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω».

Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο.

Τα Σκηνικά – Κοστούμια είναι της: Αναστασία Αρσένη, η μουσική Επιμέλεια και Διδασκαλία της: Μάρως Θεοδωράκη και οι Χορογραφίες του: Φώτη Διαμαντόπουλου. Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν ακόμα οι Γεωργία Μαυρογεώργη, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Αλατζάς, Θοδωρής Αντωνιάδης, Σταύρος Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βασίλης Κετσιλής, Εβελίνα Νικόλιζα, Βίκυ Πάνου, Γεωργία Μητροπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture