Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Restless»: Στους κινηματογράφους από τις 13 Οκτωβρίου 2011

«Restless»: Στους κινηματογράφους από τι...

Ταινία έναρξης του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο 64ο Φεστιβάλ Κανών

Ο Ενώχ είναι ένας ντροπαλός έφηβος που ζει αποκομμένος από την πραγματικότητα. Η αδυναμία του να ξεπεράσει το χαμό των γονιών του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τον ωθεί σε ένα διαρκές φλερτ με το θάνατο, καθώς έχει αναπτύξει μια ιδιόμορφη σχέση με το φάντασμα ενός Γιαπωνέζου καμικάζι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η αγαπημένη του συνήθεια είναι να παραβρίσκεται σε κηδείες ανθρώπων που ουδέποτε γνώριζε.

Σε κάποια από αυτές τις κηδείες θα γνωρίσει μια μέρα την Άναμπελ, μια πρόσχαρη κοπέλα με πανέμορφο χαμόγελο και λεπτούς τρόπους, η οποία μοιάζει να είναι το ακριβώς αντίθετό του. Mία δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους, η οποία σύντομα θα εξελιχθεί σε παθιασμένο έρωτα. Έναν έρωτα με – φαινομενικά – προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξεως, ωστόσο, καθώς η Άναμπελ πάσχει από μια ανίατη ασθένεια…

Η Sony Pictures Classics παρουσιάζει το «Restless», τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Γκας Βαν Σαντ («Milk», «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», «Ελέφαντας») σε σενάριο του ανερχόμενου ηθοποιού και συγγραφέα Τζέισον Λιου, βασισμένο σε μια συλλογή από σύντομα θεατρικά έργα του.

Ο ιδιοσυγκρασιακός δημιουργός επιστρέφει δριμύτερος σε ένα από τα πιο αγαπημένα του θέματα – τα συναισθηματικά αδιέξοδα της αμερικανικής νεολαίας του περιθωρίου – μέσα από μια εθιστική ιστορία αγάπης και αυτό-αποδοχής με υπαρξιακές προεκτάσεις, η οποία ακροβατεί εμπνευσμένα ανάμεσα στο γλυκόπικρο, αμήχανο χιούμορ και την αβίαστη συγκίνηση. Την παραγωγή ανέλαβαν από κοινού η γνωστή ηθοποιός Μπράις Ντάλας Χάουαρντ («Σκοτεινό Χωριό», «Spider-Man 3», «Manderley»), ο Ρον Χάουαρντ και ο σταθερός συνεργάτης του Μπράιαν Γκρέιζερ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον πρωτοεμφανιζόμενο Χένρι Χόπερ, γιο του αείμνηστου Ντένις Χόπερ, τη Μία Βασικόβσκα («Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Τα Παιδιά είναι Εντάξει», «Τζέιν Έιρ»), τον Ρίο Κάσε («Γράμματα από το Ίβο Ζίμα»), την Σκάιλερ Φισκ («Κατά Φαντασία Φοιτητής») και την Τζέιν Άνταμς («Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», «Ευτυχία»).

Οι συντελεστές της ταινίας μας συστήνουν τους βασικούς χαρακτήρες της

Ο Ενώχ Μπρέι και η Άναμπελ Κότον, δύο κοινωνικά απροσάρμοστοι νέοι με παραπλήσια κοσμοθεωρία, αποφασίζουν να περάσουν παρέα τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου, επιστρατεύοντας τα νιάτα, την παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους, σε μια προσπάθειά τους να αποδεχτούν το γεγονός πως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, δεν αποτελεί παρά αναπόσπαστο κομμάτι του «μεγάλου πλάνου της ζωής».

«Η συμπεριφορά του Ενώχ διαθέτει μια έντονη ποιητικότητα», αναφέρει ο σεναριογράφος Τζέισον Λιου. «Θεωρώ πολύ γενναίο από μέρους του το γεγονός πως καταφέρνει να βγει αλώβητος από όλη αυτή την ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία».

«Το σενάριο του Τζέισον και ιδιαίτερα ο χαρακτήρας του Ενώχ μου ενέπνευσαν ένα πρωτόγνωρο πάθος», θυμάται ο Χένρι Χόπερ, ο οποίος αναζητούσε καιρό τον κατάλληλο ρόλο για να πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. «Οι νεανικές αναζητήσεις, η ωρίμανση και η σχέση του Ενώχ με το αντίθετο φύλο παρουσιάζονται με έναν πρωτότυπο, ιδιαίτερα αναζωογονητικό τρόπο. Τη στιγμή που πασχίζει να βρει τη θέση του στον κόσμο, γνωρίζει μια κοπέλα που δε μοιάζει με καμία άλλη. Γλυκιά, πανέξυπνη, γεμάτη ζωή – κι ας βρίσκεται τόσο κοντά στο τέλος της…».

«Η Άναμπελ διακρίνει στον Ενώχ μια σπάνια ποιότητα», συνεχίζει ο Χόπερ. «Και, παρά το γεγονός πως και στους δυο τους η ζωή δεν έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, μαζί καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την πεζή καθημερινότητα με αισιοδοξία. Η Άναμπελ καταφέρνει να τον κάνει να βγει επιτέλους από το καβούκι του».

«Παρά την κατάστασή της, η Άναμπελ δε χάνει διόλου το κέφι της», αναφέρει η Μία Βασικόβσκα. «Έχει τη μοναδική εκείνη ικανότητα να ανακαλύπτει την ομορφιά στα πιο απλά πράγματα. Η γνωριμία της με τον Ενώχ θα είναι καταλυτική και για τους δυο τους, καθώς ο καθένας τους θα αποδειχθεί το χαμένο κομμάτι που χρειαζόταν για να συμπληρωθεί το παζλ της ζωής του αλλουνού».

«Μου άρεσε πολύ το ανορθόδοξο χιούμορ με το οποίο διάνθισε το σενάριο του ο Τζέισον», παραδέχεται ο Ρίο Κάσε, ο οποίος υποδύεται τον Χιρόσι, το φάντασμα ενός καμικάζι πιλότου, που αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου και καθοδηγητή του Ενώχ. «Ο Χιρόσι, αν και αναρωτιέται διαρκώς για ποιο λόγο βρίσκεται σε επαφή με τον Ενώχ, αποφασίζει να τον βοηθήσει στις αναζητήσεις του. Στην πορεία συνειδητοποιεί πως κι εκείνος, με τη σειρά του, θα τον βοηθήσει να βρει τη λύτρωση που τόσον καιρό ψάχνει».

«Η Ελίζαμπεθ είναι υπερπροστατευτική απέναντι στην Άναμπελ», υποστηρίζει η Σκάιλερ Φισκ, κόρη της Σίσι Σπέισεκ και ταλαντούχα τραγουδοποιός, η οποία από την πρώτη στιγμή ένιωσε εξαιρετικά άνετα στο ρόλο της μεγάλης αδελφής της βαριά άρρωστης ηρωίδας. «Θέλει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της και της είναι πολύ δύσκολο να την αφήνει μόνη. Παρόλα αυτά, γνωρίζει πολύ καλά πως θα της έκανε καλό το να έρθει σε επαφή με κόσμο, να αποκτήσει διάφορες εμπειρίες – ακόμη και να ερωτευτεί…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture