Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρατείνεται κατά 8 εβδομάδες η κράτηση του μακελάρη του Όσλο

Παρατείνεται κατά 8 εβδομάδες η κράτηση ...

Σε πλήρη απομόνωση

Δικαστήριο του Όσλο παρέτεινε σήμερα κατά οκτώ εβδομάδες την κράτηση του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστη της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους. Τις μισές από της μέρες κράτησής του ο Μπράιβικ θα είναι σε πλήρη απομόνωση.

Ετσι, θα κρατηθεί ως τις 14 Νοεμβρίου και σε απόλυτη απομόνωση ως τις 17 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφανθεί για την παράταση ή μη των μέτρων αυτών. Η σημερινή ήταν η τρίτη εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου μετά τη σύλληψή του. Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από αίτημα της αστυνομίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπράιβικ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του είχε «προετοιμάσει μία γραπτή δήλωση» και ότι επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου ότι βρίσκει «δύσκολες» τις συνθήκες κράτησης στην απόλυτη απομόνωση.

 

Μετά τη σύλληψή του ο Μπράιβικ κρατείται σε απόλυτη απομόνωση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Όσλο, ένα μέτρο που ο ίδιος παρομοίασε με «μία σαδιστική μέθοδο μαρτυρίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις