O μηχανισμός περιείχε περίπου 3 κιλά εκρηκτικής ύλης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα σε ισόγειο πολυκατοικίας, στη Θεσσαλονίκη.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ αρχικά ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ΤΕΕΜ, ο μηχανισμός περιείχε περίπου 3 κιλά εκρηκτικής ύλης και πιθανότατα ενεργοποιήθηκε με φυτίλι. Οι δράστες τον πέταξαν στο φρεάτιο του ασανσέρ, με αποτέλεσμα η έκρηξη να προκαλέσει την κατάρρευση του ισογείου του κτιρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτο όροφο της πολυκατοικίας διαμένει ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης. Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η εντολή για την τοποθέτηση του μηχανισμού να δόθηκε μέσα από τις φυλακές.
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την ισχυρή έκρηξη
Οι μαρτυρίες για την έκρηξη συγκλονίζουν, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έχουν προκληθεί πολλές ζημιές τόσο στο κτίριο όπου σημειώθηκε όσο και σε τέσσερις διπλανές οικίες καθώς και αυτοκίνητα. Είσοδοι πολυκατοικιών, πόρτες και παράθυρα αρκετών διαμερισμάτων διαλύθηκαν από το οστικό κύμα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος «πήγαμε στον άλλο κόσμο και ήρθαμε».
«Έγινε η έκρηξη το βράδυ, τρομάξαμε πολύ. Στη διπλανή οικοδομή από εκεί που έγινε η έκρηξη γκρεμίστηκε τοίχος από την κουζίνα, ήταν διπλός και γκρεμίστηκε όλος, έσπασαν πόρτες από εισόδους οικοδομής. Πήγαμε στον άλλο κόσμο και ήρθαμε», αναφέρει.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα, μια κοπέλα και ένα αγόρι που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από πάρτι ορκωμοσίας. Μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.
Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Διαβατών για την έκρηξη
Έφοδο στις φυλακές Διαβατών πραγματοποίησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο ισόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι η εντολή για το χτύπημα που είχε ως στόχο τον πρόεδρο των σωφρονιστικών Κωνσταντίνο Βαρσάμη, ο οποίος διαμένει στην συγκεκριμένη πολυκατοικία δόθηκε μέσα από τις φυλακές.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναζητήθηκαν στοιχεία για τον εντολέα, όπως κινητά τηλέφωνα, με την έρευνα όμως σε πρώτη φάση να είναι άκαρπη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











