Κινητοποιήθηκαν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης και 18ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
ΝΕΟΤΕΡΟ: Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ανακόψουν τη φωτιά, αποτρέποντας την εξάπλωσή της προς κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, το μέτωπο παραμένει ενεργό στη δύσβατη χαράδρα, στις πλαγιές του Ερύμανθου, όπου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.
Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Άκης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά στην περιοχή Παρτουλιά, στη Δημοτική Ενότητα Λατσίωνα, εκεί όπου η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά μέσα σε ρέμα. Όπως επεσήμανε, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, το κύριο μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 58 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων (6η και 18η ΕΜΟΔΕ), 14 πυροσβεστικά οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση και την αποτροπή τυχόν νέων αναζωπυρώσεων.
Η θερμοκρασία στην περιοχή φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να επικρατούν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που έχει βοηθήσει τις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης.
Πρώτη Ενημέρωση: Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγ. Γεώργιος στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης και 18ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










