Είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους
Ψάχνετε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή;
Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια γεμιστά με πέστο και μοτσαρέλα, είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους. Συνδυάζει την πλούσια γεύση του πέστο με την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά για ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά για τη συνταγή
3 κιλά κιμάς γαλοπούλας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα-ρετζιάνο (Parmigiano-Reggiano)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό με πλατιά φύλλα
¼ φλιτζάνι έτοιμο πέστο
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρούς κύβους
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 βάζα σάλτσα μαρινάρα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Τοποθετήστε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί παρμεζάνα-ρετζιάνο, τον μαϊντανό, το πέστο, το γάλα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια πλάστε κεφτεδάκια διαμέτρου 2,5 εκ.
- Κάντε μια τρύπα στο κεφτεδάκι με το δάχτυλό σας και τοποθετήστε έναν κύβο τυριού μέσα στην τρύπα.
- Κλείστε το κεφτεδάκι γύρω από το τυρί και τοποθετήστε το σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Ραντίστε τα κεφτεδάκια με το ελαιόλαδο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα κεφτεδάκια να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου 30 λεπτά.
- Ζεστάνετε τη σάλτσα μαρινάρα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Αφήστε να σιγοβράσει και τοποθετήστε τα ψημένα κεφτεδάκια στη σάλτσα μαρινάρα για περίπου 2 λεπτά.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











