Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Η Γάζα μέσα από τα μάτια του γιατρού Χρήστου Γεωργάλα: Μήνυμα αλληλεγγύης - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πάτρα- Η Γάζα μέσα από τα μάτια του γιατ...

Η φρίκη, η ανθρωπιά και το χρέος

Με έντονο συγκινησιακό φορτίο πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, η εκδήλωση της πολιτικής οργάνωσης «Παρέμβαση» με θέμα «Τι είδα στη Γάζα».

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Χρήστος Γεωργάλας, χειρουργός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο οποίος υπηρέτησε ως εθελοντής γιατρός στο Νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς. Μέσα από μια φορτισμένη αλλά και τεκμηριωμένη αφήγηση, ο κ. Γεωργάλας μετέφερε την εμπειρία του από τη Λωρίδα της Γάζας, περιγράφοντας εικόνες φρίκης, καταστροφής και απελπισίας, αλλά και στιγμές αξιοπρέπειας και αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού.

Στην εκδήλωση παρενέβησαν επίσης:

ο Αντνάν Σεχάντε, πανεπιστημιακός και μέλος της Παλαιστινιακής παροικίας,
η Βαγγελιώ Σωτηροπούλου, μέλος του BDS Greece,
και ο Τάσος Γιακουμής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Ν.Α. (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας).
Όλοι οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης, της ενημέρωσης και της κινητοποίησης απέναντι στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιωπηλή στάση τιμής για τα χιλιάδες θύματα στη Γάζα και με κάλεσμα για δράση και ενεργό συμπαράσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις