Απαιτεί λίγα υλικά και συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση, προσφέροντας ένα χορταστικό και ισορροπημένο πιάτο
Αναζητάτε ένα γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο γεύμα; Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο με ψητές ντομάτες, κολοκυθάκια και ξύδι βαλσάμικο είναι η ιδανική επιλογή.
Απαιτεί λίγα υλικά και συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση, προσφέροντας ένα χορταστικό και ισορροπημένο πιάτο.
Το βαλσάμικο προσδίδει μια μοναδική υπόξινη νότα που απογειώνει τη γλυκύτητα των ψητών λαχανικών. Αν υπάρχει η δυαντότητα, αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο στο μαρινάρισμα του κοτόπουλου για να αποκτήσει πιο έντονη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν επιπλέον για γαρνιτούρα
4 (120 γραμμάρια) φιλέτα κοτόπουλου
3 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες πάχους 2,5 εκ.
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό σπρέι.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί ¼ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε το μισό της μαρινάδας πάνω στο κοτόπουλο και ανακατέψτε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά (ή στο ψυγείο έως και μία ώρα). Αφήστε στην άκρη την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί. Περιχύστε τυχόν μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ πάνω από το κοτόπουλο.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα κομμένα ντοματίνια και τις φέτες κολοκυθιού με την υπόλοιπη μαρινάδα. Απλώστε τα λαχανικά στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει τους 74°C εσωτερική θερμοκρασία στην πιο παχιά του μεριά (χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος) και τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 20 έως 25 λεπτά.
- Γαρνίρετε με επιπλέον πιπέρι, αν επιθυμείτε.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr